26 Aralık 2009 00:00

Kar, ABD’de 14 can aldı

ABD’nin büyük kısmını etkisi altına alan kar fırtınası, Teksas’tan Minnesota’ya kadar kara ve hava ulaşımında kaosa neden oldu.

Paylaş

ABD’nin büyük kısmını etkisi altına alan kar fırtınası, Teksas’tan Minnesota’ya kadar kara ve hava ulaşımında kaosa neden oldu.
Buzlanan karayollarında yaşanan kazalarda, çoğu Nebraska ve Kansas eyaletlerinde olmak üzere en az 14 kişi öldü. Minneapolis’ten kalkması planlanan 100 dolayında uçak seferi iptal edildi.
Amerikan Meteoroloji Dairesi, fırtınanın ülkenin üçte ikisini etkisi altına aldığını açıkladı. Ulusal Meteoroloji Dairesi’nden Scott Blair, Kansas’ın orta kesimlerinde esen rüzgarın hızının saatte 64 kilometreyi bulabileceğini söyledi. Blair, rüzgarla birlikte tipi şeklinde yağacak karın görüş mesafesini düşürebileceği uyarısında bulundu.
ON BİNLERCE İNSAN ELEKTRİKSİZ KALDI
ABD’nin doğu kıyılarında da geçen hafta sonu yoğun kar yağışı yaşanmış, başkent Washington’da hayat durma noktasına gelmişti. Batı Virginia ve Virginia eyaletlerinde on binlerce kişinin elektriğinin hâlâ kesik olduğu belirtildi.
Iowa, Kansas, Minnesota, Missouri, Nebraska, Kuzey ve Güney Dakota, Oklahoma, Teksak ve Wisconsin’de tipi uyarıları verildi.
Ulusal Meteoroloji Dairesi Sözcüsü Pat, “Ülkenin orta kesimlerinde, Kanada sınırından Teksas’a kadar giden ve Colorado’dan Illinois’e kadar batıya uzanan devasa bir kar fırtınası var” dedi.
(DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Hamas sürgünleri kabul etmiyor

SONRAKİ HABER

Obama’nın paketi Senato’dan tavizle geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...