26 Aralık 2009 00:00

İkinci el festival, dünyaya açılıyor

REDDEDİLEN kısa filmlere alan açan ikinci el festival, uluslararası bir festival yapmaya hazırlanıyor.

Paylaş

REDDEDİLEN kısa filmlere alan açan ikinci el festival, uluslararası bir festival yapmaya hazırlanıyor. 2010 festivalinin ödülü, Tim Burton’la çalışmak!
İkinci elciler iddialı: “Geçtiğimiz üç yıl boyunca Türkiye’nin en orijinal kısa film festivalini yaptık, bunu yapmaktan sıkıldık ve şimdi dünya’nın en iyi kısa film festivalini yapmaya hazırlanıyoruz.”
Tim Burton övgüye değer film yönetmenini bekliyor… 2. el filmlerden, 1. el kısa film festivali çıkarmayı başaran ekip, 4. yılında birincilikle taçlandırdığı övgüye değer filmin yönetmenini, Tim Burton ile 4 saat yalnız bırakıyor. Kazanan, Uluslararası Brüksel Fantastik Film Festivali’ne (BIFFF); 4 Gün, 4 Saat, 4 Dakika, 4 Saniye, kalmak üzere Brüksel’e yollanacak. Tim Burton, David Lynch, Dario Argento gibi isimlerin uğrak festivallerinden olan BIFFF; 2011’in Nisan ayında 2. El Kısa Film Festivali’nin şanslı yönetmenini bekliyor.
İKİ JÜRİLİ SİSTEM
Her sene bünyesine yenilikler katan Festival, 2010 yılında iki farklı jüri sistemi oluşturuyor.
2. El ve 1. El Jürisi olarak, iki bölümden oluşacak olan jüri sistemi festivale gelen filmlere hak ettiği değeri verebilmek amacıyla kolları sıvıyor.
2. El Jürisi; festivale gönderilen her filmin detaylı analizini yaparken, 1. El Jürisi; 2. El Jürisi’nin seçtiği 12 finalist filmi festival boyunca çözümlüyor, değerlendiriyor ve “Övgüye Değer Film”i seçiyor.
2. El Kısa Film Jürisi’nin kendi alanında uzman isimlerden oluşan kadrosu şöyle: Cumhur Canbazoğlu (SİYAD), Gökçe Pehlivanoğlu (Kısa Filmci), Mansoora Hassan (Birleşmiş Milletler), Murat Akser (Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi), Natali Yeres (Sanat Yönetmeni), Thomas Balkenhol (ODTÜ Gisam Öğretim Görevlisi-Kurgucu) ve Zeynep Ünal (Altın Koza Film Festivali).
SANDIKTAKİLERİ ÇIKARTMA VAKTİ GELDİ!
Bu sene 27 Şubat– 7 Mart 2010 tarihleri arasında, dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası 2. El Kısa Film Festivali’ne film başvuruları başladı. “Ön elemede elenmiş film, kötü film değildir!” diyen festival yine, festivale ulaşan her filmin jüri tarafından yorumlanması ve seyirciyle buluşmasını sağlayacak.
Kısa film severleri, yeni jüri sistemiyle birlikte dünya çapında film ve yönetmenlerle buluşturmayı hedefleyen festival, 2010 yılında ilk kez uluslararası arenaya çıkıyor…
(KÜLTÜR SERVİSİ)
Bilgi için: www.ikincielfestivali.org
ÖNCEKİ HABER

Adana’da İşçi Filmleri Festivali başladı

SONRAKİ HABER

Caz ve piyano günlerine doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...