26 Aralık 2009 00:00

Adana’da İşçi Filmleri Festivali başladı

ADANA’da 27 Aralık’a kadar sürecek 4. İşçi Filmleri Festivali, “100 Bin Kişiydiler” belgesel filminin gösterimiyle başladı.

Paylaş

ADANA’da 27 Aralık’a kadar sürecek 4. İşçi Filmleri Festivali, “100 Bin Kişiydiler” belgesel filminin gösterimiyle başladı.
Türkiye ve dünyadan emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmak ve Türkiye’de işçi filmi üretimini özendirmek amacıyla hayata geçirilen ve bu yıl 4’cüsü düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, önceki gün Adana’da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapılan açılışla başladı. Kentte 24-27 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek festivali birçok sendika destekliyor. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen festivalin açılışı, 1990-1991 yıllarındaki büyük Zonguldak grevi ve yürüyüşünü konu edinen “100 Bin Kişiydiler” adlı belgesel filminin gösterimiyle yapıldı. Festival programında, 12’si uzun metrajlı, 38’i belgesel, 25 ülkeden toplam 50 film yer alıyor. Açılış çeşitli sendika temsilcilerinin yaptığı konuşmalar ile başladı. Festivalde, Tiyatro Oyuncusu Şerif Şahiner’in şiir ve Şinasi Şiraman’ın türkü dinletilerinin ardından, “100 Bin Kişiydiler” adlı belgesel filmin gösterimi yapıldı. Belgesel filminin ardından açılış, verilen kokteyl ile devam etti. Bütün gösterimlerin ücretsiz olacağı festivalde filmler Taşmekan, Adana Tabip Odası ve Adana Eczacılar Odası’nda gösterilecek. ADANA
ÖNCEKİ HABER

YOLCULAR İÇİN EL AYNASI

SONRAKİ HABER

İkinci el festival, dünyaya açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...