26 Aralık 2009 00:00

Öğrenciler okullarını geri istedi

ADANA’da 1998’de yaşanan depremden sonra inşa edilen 75. Yıl Anadolu Lisesi, depreme dayanıklı yapılmadığı için deprem tadilatına alındı.

Paylaş

ADANA’da 1998’de yaşanan depremden sonra inşa edilen 75. Yıl Anadolu Lisesi, depreme dayanıklı yapılmadığı için deprem tadilatına alındı. Tadilattan dolayı eğitimlerini Farabi Lisesi’nde sürdüren 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri, tadilatın neden yaz tatilinde yapılmadığını sorarak okullarını geri istediler. Valiliğe yürümek isteyen öğrenci ve velilere polis izin vermezken, veliler yeni yapılmış bir okulun depreme dayanıklı olmamasının ise düşündürücü olduğuna dikkat çekti.
Uyku ve beslenme düzenlerinin bozulduğunu, eğitim haklarının ellerinden alındığını söyleyen öğrenciler, durumu protesto etmek için velileriyle birlikte istasyon meydanında toplandılar.
Öğrenciler, “Gece bekçisi değil öğrenciyiz” sloganlarıyla valilik önüne yürümek istedi, ancak polis engeline takıldı.
‘BUGÜNÜN YÖNETİCİLERİNE UYARI’
İstasyon önünde yapılan açıklamada konuşan öğrenci Ecem Aslankaçıran, bütün düzenlerinin bozulduğunu vurguladı. Öğlen saat 12’de derse başladıklarını ifade eden Aslankaçıran, akşam 19’da derslerinin bittiğini dile getirdi. Eve akşam geç saatlerde dönebildikleri için sıkıntı yaşadıklarını belirten Aslankaçıran, uyku ve beslenme düzenlerinin tamamen bozulduğuna dikkat çekti. Geleceğin yöneticileri olarak bugünün yöneticilerini uyardıklarını vurgulayan Aslankaçıran, okullarını geri istediklerini bir kez daha tekrarladı.
AİLELERDEN DESTEK
Çocuklarına destek olmak için eyleme katılan veliler, yeni yapılmış bir okulun depreme karşı dayanıklı olmamasının ise düşündürücü olduğunu söylediler.
Tadilattan dolayı çocuklarının eğitiminin aksadığını belirten veliler, bu durumun bir an önce çözülmesini istediler. Açıklamanın ardından öğrenci ve velilerden seçilen temsilciler valiyle görüştü.
(Adana/EVRENSEL)
Serap Yurtman
ÖNCEKİ HABER

Operasyonun şifreleri ‘yandaşlar’da

SONRAKİ HABER

Kadınlar savaş istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...