28 Aralık 2009 00:00

Başbakan yine TEKEL işçilerini suçladı

DEİK Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TEKEL işçilerini suçlamayı sürdürdü. Özelleştirmeden sonra “iki yıl TEKEL işçilerine maalesef katlandıklarını” söyleyen Erdoğan, “İp mi yapıyorlar, hayır. Sadece tütün depolarında duruyor. Aylık maliyeti 40 trilyon. Kimin parasını ödüyoruz bunlara, halkın parasını ödüyoruz” dedi.

Paylaş

DEİK Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TEKEL işçilerini suçlamayı sürdürdü.
Özelleştirmeden sonra “iki yıl TEKEL işçilerine maalesef katlandıklarını” söyleyen Erdoğan, “İp mi yapıyorlar, hayır. Sadece tütün depolarında duruyor. Aylık maliyeti 40 trilyon. Kimin parasını ödüyoruz bunlara, halkın parasını ödüyoruz” dedi.
İki yıl önce kapatacaklarını söyleyerek hazırlık yapmalarını istediklerini savunan Erdoğan, buna rağmen yapılan eylemlerin ideolojik olduğunu ileri sürdü. “Kusura bakmasınlar, ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yediremem” diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunun bedeli ne olursa olsun, diyorlar ki eylemi yapanın yüzde 65’i AK Parti’ye oy verdi. O zaman biz doğru olanı yapıyoruz demek ki.”
İhbar ve kıdem tazminatını verdiklerini, bunun yanında 4-c ile istihdam edeceklerini açıkladıklarını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, “Devlet üretime yönelik olamayan istihdamı sağlamak zorunda değildir. O zaman bir söz var ya, devletin malı deniz yemeyen domuz oluyor” diye konuştu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL’DEN

SONRAKİ HABER

Yetim hakkını kimler yiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...