28 Aralık 2009 00:00

Her yerde protesto var

BDP’ye yönelik operasyon dün de bölgenin bir çok kentinde protesto edildi. Polis bazı gösterilere sert müdahale etti.

Paylaş

BDP’ye yönelik operasyon dün de bölgenin bir çok kentinde protesto edildi. Polis bazı gösterilere sert müdahale etti.
POLİS YİNE SALDIRDI
Yüksekova’da dün yapılan gösterilere de polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale üzerine çıkan çatışmada 3’ü polis 10 kişi yaralandı. Hakkari’nin Medrese, Kıran ve Bağlar mahallelerinde yapılan gösterilere de polis saldırdı. Eylem sırasında ellerinde silah bulunan ve asker olduğu iddia edilen sivil giysili 4-5 kişilik bir grup havaya ateş açtı. Gösteriler tüm gün sürdü. Silopi’de düzenlenen yürüyüşe de polis müdahale etti. Silopi’de ayrıca Cudi Mahallesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu önünde bir araya gelen binlerce kadın da BDP ilçe binasına kadar yürüdü.
Şanlıurfa’da Eğitim Sen şube binasında Şanlıurfa Demokrasi Platformu basın toplantısı düzenleyerek tutuklamaları kınadı. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ise de binlerce kişi Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven ve Viranşehir Eski Belediye Başkanı Emrullah Cin’in fotoğraflarını taşıyarak yaptıkları yürüyüşle operasyonu kınadı.
Siverek’te de bir araya gelen yüzlerce kişi tutuklamaları yaptıkları yürüyüşle protesto ettiler.
BDP’ye yönelik operasyonda 23 kişinin tutuklanması, Şırnak’ta belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri tarafından protesto edildi.
Şırnak Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına Şırnak il ve Silopi, Uludere, İdil, Balveren, Başverimli belediye başkanları ile il, belediye ve genel meclis üyeleri katıldı. Burada konuşan Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, ‘açılım’ sürecinde Kürtleri tasfiye etme siyasetinin sürdürüldüğünü ifade ederek, “Bizler de diyoruz ki bu arkadaşlarımızın gittiği yolda gidenler olarak suç olarak kabul ettiğiniz halkının onuruna, iradesine, mücadelesine sahip çıkma suçunu bizler de işliyoruz ve işlemeye devam edeceğiz. Buyurun bizleri de alın” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Son siyasetçi içeri tıkılıncaya kadar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...