28 Aralık 2009 00:00

Kent AŞ işçilerimücadeleyi sürdürüyor

1 MAYIS 2009’da CHP’li Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent AŞ’den atılan işçilerin işe geri dönme talebiyle başlattığı mücadele sürüyor. İşçiler, dün de Karşıyaka CHP İlçe Örgütü’nün kongresinin yapıldığı Mavişehir Spor Salonu’nun önündeydiler.

Paylaş

1 MAYIS 2009’da CHP’li Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Kent AŞ’den atılan işçilerin işe geri dönme talebiyle başlattığı mücadele sürüyor. İşçiler, dün de Karşıyaka CHP İlçe Örgütü’nün kongresinin yapıldığı Mavişehir Spor Salonu’nun önündeydiler. “CHP milletvekilleri, TEKEL işçilerine sahip çıktığınız gibi kendi belediyenizin attığı Kent AŞ işçilerine neden sahip çıkmıyorsunuz?” yazılı pankart taşıyan işçilerin eylemine eş ve çocukları da katıldı. “Karşıyaka başkanı emekçi düşmanı”, “Cevat Durak şaşırma, sabrımızı taşırma”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “TEKEL, Kent AŞ el ele, mücadeleye” sloganlarını atan işçiler, kongreye gelen CHP’lilere yaşadıklarını anlattılar. Genel-İş yöneticilerinin yanlarında olmamasına tepki gösteren işçiler, “Genel-İş uyuma, üyene sahip çık” sloganını attılar.
Arkadaşları adına açıklama yapan Bülent Ermeç, “İşimiz ve ekmeğimiz için, çocuklarımızın eğitimi, sağlığı ve geleceği için mücadele ediyoruz. Cevat Durak işçiyi sattı. Belediye kaynaklarını taşerona peşkeş çekti” dedi.
Kent AŞ işçilerinin içinde bulundukları durum, kongre salonunda konuşmalara yansıdı. İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, “Genel seçimlere bir yıl kala, bu sorunu çözmemiz gerekir. Yöneticiler mutlaka otursunlar ve Kent AŞ işçilerinin sorununu çözsünler” dedi. Belediye Başkanı Cevat Durak ise kendilerini savunarak, işçi çıkarmaların belediyenin bölünmesinden kaynaklandığını ileri sürdü.
Dayanışma mesajlarını ileterek öğle saatlerinde kumanya gönderen KESK İzmir Şubeler Platformu’na teşekkür eden Kent AŞ işçileri, işe iadelerin olmaması durumunda İzmir İl Kongresi’nde buluşmak üzere eylemlerine son verdiler. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tutuklamalar sürüyor

SONRAKİ HABER

Açlık sınırı 795 liraya yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...