13 Mart 2011 13:07

Van’da TOKİ’ye suç duyurusu

YÜZÜNCÜ Yıl Üniversitesi’nin “yapılaşmaya uygun değil” raporu ve Van Belediyesi’nin mühürleyerek yapı durdurma kararı aldığı TOKİ’nin Kevenli (Şuşanis) köyünde yaptığı konutlar, yurttaşları mağdur etmeye devam ediyor. Hak sahipleri konutların belirlenen zamanda teslim edilmemesi ve eksikliklerin giderilmedi

Van’da TOKİ’ye suç duyurusu
Paylaş

2007’de yapımına başlanan konutların, “İmar planının dışında olduğu ve izinsiz yapıldığı” gerekçesiyle Van Belediyesi’nden 31 Mart 2010’da TOKİ’ye “Resmi işlemler bitmeden çalışma yapılmayacağı” uyarısı yapıldı. Ancak çalışmaların sürmesi üzerine, belediye ekipleri 22 Nisan 2010’da yapıyı durdurma kararı aldı. Fakat, alınan ikinci karara rağmen TOKİ çalışmalarını sürdürerek, konutları tam bitirmeden hak sahiplerine teslim etti. Konut sahipleri eksikliklerin giderilmediği ve konutların belirlenen sürede kendilerine teslim edilmediği gerekçesiyle TOKİ hakkında suç duyurusunda bulundu. İnşaata başlama tarihinden itibaren yirmi dört ay sonra teslim edilmesi planlanan ve hak sahipleri ile TOKİ tarafından yapılan sözleşmenin aksine konutlar yirmi sekiz ay gecikmeli olarak teslim edildi.
 

YÜKÜMLÜLÜKLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Konutların Eylül 2008’de teslim edilmesi gerekirken, 2011 yılı başlarında teslimatın olduğunu dile getiren hak sahiplerinin Avukatı Sahabettin Kaya, iki yıllık gecikmeye rağmen konutların halen eksikliklerinin giderilmediğini ve teslimatının yapıldığını dile getirdi.

Hak sahipleri adına dava açan Kaya, TOKİ ile konut sahibi vatandaşlar arasında yapılan sözleşmenin yerine getirilmediğini ve bundan kaynaklı konut sahibi vatandaşların maddi kayba uğradığını söyledi. Yapılan haksızlıktan dolayı dava açtıklarını belirten Kaya, TOKİ’nin konut sahiplerini maddi zarara uğrattığını belirtti. Kaya, konutların alt yapıdan, bina yapımına kadar birçok eksikliğinde olduğunu belirterek, mahkeme sürecinde bunların tamamının incelenmesini talep edeceklerini de söyledi. (VanDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan, AKP döneminde yoksulluğun arttığını itiraf etti

SONRAKİ HABER

Kürtlere statü verilmezse KCK devreye girer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...