27 Aralık 2009 00:00

Dört cuma yetmez genel greve

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda bir saat iş bırakan işçiler, akşam saatlerinde de AKP binalarına yürüyüş düzenlediler.

Paylaş

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda bir saat iş bırakan işçiler, akşam saatlerinde de AKP binalarına yürüyüş düzenlediler.
İstanbul’da önceki akşam iki ayrı eylem yapıldı. Avrupa yakasında Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanan işçiler AKP Şişli binasına yürürken, Anadolu yakasında Ahmet Şimşek Koleji önünde toplanarak AKP Kartal ilçe binasına yürüdüler.
Şişli’deki eyleme Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu, DİSK’e bağlı Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan, KESK İstanbul Şubeler Platformu, EMEP, ÖDP, TKP, Halkevleri, İP üyeleri de destek verdi.
“TEKEL işçisi yalnız değildir”, “İşçi düşmanı hükümet istifa”, “Genel grev genel direniş” sloganlarıyla AKP binasına yürüyen işçi ve emekçilere seslenen Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun sürekli eylem kararı aldığını, talepleri yerine getirilmezse 4 hafta boyunca her cuma bir saat artarak iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi.
SESSİZ
KALMAYACAĞIZ
Büyükkucak’ın bu sözleri “Dört cuma yetmez genel greve” sloganı ile kesildi. Bundan sonra Türk-İş Bakan Kurulu’nun her çarşamba toplanma kararı aldığını belirten Büyükkucak, 4-c statüsünde çalışan yüz binlerce özelleştirme mağduru işçinin kadroya alınmasını ve 4-c uygulamasına son verilmesini istedi. Büyükkucak, “Ülkenin dört bir yanındaki emekçiler, işçiler olarak hak mücadelesi veren TEKEL işçilerinin, itfaiye işçilerinin, demiryolu emekçilerinin mücadelesini destekliyoruz. Sessiz kalmayacağız, kardeşlerimizi tek başına bırakmayacağız” diye konuştu.
TEK SEÇENEK
BİRLEŞİK MÜCADELE
Kartal’da Ahmet Şimşek Koleji’nin önünde bir araya gelen işçi ve emekçiler, “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “Genel grev genel direniş”, “Salla Türk-İş düşecekler” sloganlarıyla AKP ilçe binasına yürüdüler.
Eyleme DİSK’e bağlı sendikalar, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, siyasi partiler ve direnişteki Sinter Metal işçileri katıldılar. Yürüyüş boyunca Kartallılar da alkışlarla işçilere destekledi.
İşçiler AKP binasına yaklaştıklarında polis barikatı ile karşılaştılar. Yapılan görüşmelerin ardından barikat geri çekildi.
Harb-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Hüseyin Över, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Sadece TEKEL işçilerine değil bir çok yerde işçilere saldırı olduğunu belirten Över, birleşik mücadeleden başka seçenekleri olmadığını kaydetti. Ortak açıklamayı ise Yol-İş 1 No’lu Şube Başkanı Erdem Arcan okudu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Mersin’den genel grev çağrısı!

SONRAKİ HABER

ANKARA TOZ DUMAN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...