27 Aralık 2009 00:00

Dinime küfreden Müslüman olsa!

BDP’ye yapılan operasyonlara karşı Diyarbakır’da yapılan protesto eyleminde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in yaptığı konuşmaya, AKP, CHP; MHP tarafından ‘tepki’ gösterildi. Baydemir’in sözlerini ve üslubunu ağır dille eleştirilenlerin sicili oldukça kabarık. Başbakan Tayyip Erdoğan ve başka AKP’lilerin, küfür ve hakaret konusunda pek de temiz bir sicillerinin olmadığı biliniyor. ANANI DA AL GİT:2006 yılında Mersin’deki parti kongresine giden Tayyip Erdoğan, bir çiftçinin “Çiftçinin hali ne olacak. Anamız ağladı” tepkisine karşılık olarak, “Lan terbiyesizlik yapma. Hadi ananı da al git buradan!” diye nazik bir cevap vermişti.

Paylaş

BDP’ye yapılan operasyonlara karşı Diyarbakır’da yapılan protesto eyleminde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in yaptığı konuşmaya, AKP, CHP; MHP tarafından ‘tepki’ gösterildi. Baydemir’in sözlerini ve üslubunu ağır dille eleştirilenlerin sicili oldukça kabarık. Başbakan Tayyip Erdoğan ve başka AKP’lilerin, küfür ve hakaret konusunda pek de temiz bir sicillerinin olmadığı biliniyor. ANANI DA AL GİT:2006 yılında Mersin’deki parti kongresine giden Tayyip Erdoğan, bir çiftçinin “Çiftçinin hali ne olacak. Anamız ağladı” tepkisine karşılık olarak, “Lan terbiyesizlik yapma. Hadi ananı da al git buradan!” diye nazik bir cevap vermişti.
ÜÇ NOKTA: 2005 yılındaki bütçe görüşmeleri sırasında, Deniz Baykal’ın Kemal Unakıtan hakkındaki iddialar üzerine Tayyip Erdoğan’ın, “İddiasını ispatlamayan.. Ben oraya üç nokta koyuyorum” deyişiydi. Daha sonra Deniz Baykal da modaya uymuş ve “Ben o üç noktayı yakasına taktım. O isterse başka bir yerine de takabilir” demişti.
KÜFÜR ETTİRECEKSİNİZ: Sinop’ta açılışa katılan Erdoğanla görevli arasındaki diyalog:
Erdoğan: Şimdi sizleri şuradaki megaboard’dan tünelin açılışına davet ediyorum.
Görevli: Bağlantı yok efendim.
Erdoğan: Niye yok olur mu öyle şey ya? Şimdi küfür ettireceksiniz bana...
YARGININ İÇİNE SIÇ...LAR: Arena programında Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan “Çeteler ciddi vurgun yedi. Çeteler, bürokrasi, asker, meclis, polis, siyasetin içine sızmış. Yargı içine s....mış (hemen sızmış diye düzeltti)”
BAHÇELİYE KÜFÜR: TBMM’de 13 Kasım günü gerçekleşen açılım genel görüşmesinde MHP lideri Bahçeli’nin kürsüde konuşmasını yaptığı sırada hükümet sıralarında kendisini dinleyen Başbakan Erdoğan ağzını kapayarak küfür etti.
ŞEYİNİ ŞEY ETTİĞİMİN ŞEYİ: Küfür ve hakaret elbette sadece Recep Tayyip Erdoğan tarafından edilmiyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, bu konuda gayet yaratıcı.
2004’te TBMM Başkanı iken, 23 Nisan resepsiyonu davetli listesine eşinin ismini yazdırılmaması üzerine sorulan bir soruya, “Bunun karşılığı şeyini şey ettiğimin şeyidir” cevabını vermişti.
BİLMEM NERDEN ÇIKAR GİBİ: 2007 seçimlerinden önce Manisa’da geziye çıkan Bülent Arınç, oylarını istediği çiftçilerden birinin “23 Temmuz sabahı bizi hatırlamazsınız” demedi üzerine sinirlenmiş ve “Sen bir defa saygılı ol, haddini bil. Öyle bilmem nereden çıkar gibi laf etme” demişti.
AKP’LİLER NE DEDİ?
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in küfürlü sözlerine ilk tepkiler AKP’den geldi.
*Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Cümleyi ölçüp, ona göre kullanması gerek. Eğer bu vasıflardan sıyrılmışsa bir insan, kamu görevi yapmamalı” dedi.
* Grup Başkan Vekili Suat Kılıç sözleri, “ayıp, çirkin ve hukuk dışı” olarak değerlendirdi.

AKP’Lİ VE CHP’Lİ VEKİLLERİN “ŞEREFSİZLİK” ATIŞMASI
16 Aralık’ta TBMM Genel Kurulu’nda, Adalet ve Milli Savunma Bakanlığı’nın 2010 Mali Yılı Bütçelerinin görüşülmeleri sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Anadol’un, yaptığı konuşma sırasında gerginlik yaşandı. AKP ve CHP’li milletvekilleri arasında karşılıklı küfürleşmeler yaşandı. AKP Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi’nin, “doğru konuş sus … yoksa..” sözleri üzerine; CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Sivas Milletvekili Melik Ejder Özdemir, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ayağa kalkarak sert sözlerle tepki gösterdiler. AKP’li Çerçi CHP’lilerin üzerine yürümeğe çalıştı. AKP ve CHP milletvekilleri arasında gruplar halinde küfürleşmeye varan atışmalar yaşanırken, Oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu’nun, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’a dönerek, “Sizde bu olayı kınıyor musunuz?” diye sordu. Bunun üzerine AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, “Kendine gel burası CHP kürsüsü değil” sözleri üzerine oturduğu yerden ayağa kalkan Kemal Anadol, “Bu Meclis’te şerefsizler var, burada durulmaz” diye bağırınca Genel Kurul’da gerginlik daha da arttı. AKP ve CHP’li milletvekilleri gruplar halinde birbirlerinin üzerine yürümeğe başladılar. Yumruklar son anda önlenirken, oturuma ara verildi. Ancak, tartışma da devam etti. AKP’li Göktaş’ın, “Şerefsiz sizsiniz ulan” sözlerine CHP’liler, “Ulan senin babandır, şerefsiz de sensin” diyerek karşılık verdi. CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü AKP’li Göktaş’ın üzerine yürümeye kalkınca Genel kurul salonu iyice karıştı.

ARITMAN AYDINLARA DA ÇATTI
CHP Milletvekili Canan Arıtman 22 Aralık’ta DTP’nin kapatma kararı sonrası Sine-i Millete dönme kararı veren eski DTP’lileri Meclis’e çağıran aydın, sanatçı ve yazarları hedef aldı.. Arıtman, “PKK’nın Mecliste olmasını canhıraş feryatlarla isteyen sözde aydın-entel-dantel, yazar-çizer takımı neye ve kime hizmet etmektedirler? Bu hizmetlerinin karşılığı kaç paradır söylesinler de biz Türk Milleti olarak aramızda para toplayıp bunlara verelim ki bu ülkeye ihanetten vazgeçsinler” dedi. Arıtman kapatılan DTP milletvekilleri için de sözde milletvekili demekten de geri durmadı. Arıtman’ın gazabından Ufuk Uras da nasibini almıştı.

DTP’LİLERE HAKARET ETTİLER, KİMSE BİR ŞEY DEMEDİ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici 11 Ekim’de partisinin Trabzon kongresinde konuşma yaptı. Konuşmasında ‘açılım’a da değinen Ekici, şöyle konuştu; “Bu ‘açılım’ falan değil, resmen ‘ihanet projesidir.’ Öyle bir hava yaratıldı ki sanki Türkiye’nin bir bölgesinde yaşayan insanların hiç demokratik hakları yok. O DTP’nin k....leri, o Öcalan’ın k......leri bugün Anayasa’nın ilk 3 maddesinin değiştirilmesini teklif ediyorlar. Bir yol açarsanız, kurduğunuz barajdan bir delik olursa, o baraj patlar.” AKP Kahramanmaraş Millitvekili Cafer Tatlıbal, partisinin Kahramanmaraş il binasında basın toplantısı düzenledi. Ülke gündemine ilişkin konuşan Cafer Tatlıbal, Türkiye’ye gelen Barış guruplarını karşılanmasına değinerek, “Bildiğiniz gibi DTP şerefsizlik etti. Oradan gelen adamları Roma fatihi gibi arabaların üstünde komutan edasıyla her ilde dolaştırdı” dedi.
ARINÇ AYNA’YA
YARATIK DEDİ
24 Aralık’ta İzmir’de partililere konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç partililer ile bir araya geldi.
Burada açılımla ilgili değerlendirmeler yapan Bülent Arınç, “Şöyle bir noktaya geldik... İki muhalefet partisi bize karşı. DTP’de o noktaya geldi sonunda. Biz bu işlere karşıyız. Hatta bir kadıncağız var içlerinde - hanımefendilerden özür dileyerek söylüyorum- kahkahalar atarak ‘açılım bitti’ dedi. Çok garip bir yaratık, Allah akıl fikir versin” dedi.
ÖNCEKİ HABER

İRADEYE TUTUKLAMA

SONRAKİ HABER

Halk iradesine sahip çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...