27 Aralık 2009 00:00

Filistinliler, duvarlara karşı yürüdü

BATI Şeria’da İsrail’in ördüğü güvenlik duvarını, Gazze’de ise Mısır’ın sınıra inşa edeceği duvarı protesto için gösteriler düzenlendi.

Paylaş

BATI Şeria’da İsrail’in ördüğü güvenlik duvarını, Gazze’de ise Mısır’ın sınıra inşa edeceği duvarı protesto için gösteriler düzenlendi. Batı Şeria’da düzenlenen gösteriye, Filistinlilerin yanı sıra İsrailli barış yanlıları da Noel Baba kostümleriyle katıldı. İsrail polisi, Bilin köyünde toplanan 100 kadar göstericiyi dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı. Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in 2000 yılında inşasına başladığı güvenlik duvarını yasadışı ilan etmişti.
Gazze’de de yüzlerce kişi, Mısır’ın sınıra inşa etmekte olduğu duvarı protesto için sokaklara döküldü. Mısır, sınıra duvar ördüğünü doğruladı ancak bunun çelik duvar olacağı yolundaki haberleri yalanladı. Mısır-Gazze sınırında 150 kadar tünel bulunuyor.
İsrail ablukası altında yokluk yaşayan Filistinliler, ihtiyaçlarını bu tüneller sayesinde karşılıyor. Tünelleri engellemek için duvar temellerinin derinlere atıldığı bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

Kapitalizmin başkentindeyüz binler açlığın pençesinde

SONRAKİ HABER

İSRAİL YİNE ÖLDÜRDÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa