29 Aralık 2009 00:00

2010 gençlik için mücadele yılı olacak!

Emek Gençliği, 2 aylık konferans sürecini, Ankara’da gerçekleştirdiği genel konferansla tamamladı.

Paylaş

Emek Gençliği, 2 aylık konferans sürecini, Ankara’da gerçekleştirdiği genel konferansla tamamladı.
26-27 Aralık tarihlerinde toplanan Emek Gençliği 5. Genel Konferansı sona erdi. Yaklaşık iki aylık yerel konferans sürecinin ardından Ankara’da toplanan Emek Gençliği Genel Konferansı, mücadelenin Türkiye’nin dört bir tarafında yükseltilmesi kararlılığıyla sonlandı.
Türkiye’nin dört bir tarafından, 49 ilden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleşen konferansta, işçi, işsiz, öğrenci, köylü gençlerin sorunları ve bu alanlara dair mücadele kararları tartışıldı. Gençlik kesimlerinin öz örgütlerinin, gençlik mücadelesinin dayanakları haline getirilmesine ve Türkiye gençliğinin günübirlik bir faaliyetle, günlük gazeteyle örgütlenmesine dair vurgular öne çıktı.
ÜLKENİN HER YERİNDE BARIŞI ÖRECEKLER
Diyarbakır, Dersim, Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Van ve Hakkari’den delegeleriyle, bölge illeri konferansa damgasını vururken; Karadeniz’den Trakya’ya, İç Anadolu’dan Çukurova’ya, Türkiye’nin her yerinde Kürt ve Türk halklarının eşit haklara dair gönüllü birliğinin örülmesi ve barış mücadelesinin yükseltilmesi kararları alındı.
Delegelerin konuşmaları ve karar önerilerinin tartışılmasıyla devam eden konferansta konuşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel, yeni bir mücadele yılının arifesinde toplanan gençlik konferansının ve alınan kararların, işçi hareketinin, işçi gençliğin ve aydın gençliğin mücadelesini ileriye taşıyacağını ifade etti. Konferansın sloganına özel bir vurgu yapan Tüzel, “İş, eğitim barış talebi bugün en geniş gençlik yığınlarına, sadece belirli bir siyasal grubun, inanç grubunun veya belirli bir çevrenin sloganı olmaktan öte, sokaktaki gencin; işçi, işsiz öğrenci, köylü gencin, Kürt gencinin, bütün Türkiye’nin en geniş gençlik kesiminin ortaklaşabileceği bir slogandır” dedi.
‘KARARLARINIZ GELECEĞİNİZ İÇİNDİR’
“Emek Gençliği’nin yapacağı tüm işler, geleceğiniz ve gelecek mücadeleniz içindir. Bugün burada alacağınız kararlar, başarılı bir mücadele sizi bekliyor” şeklinde konuşan Tüzel, Emek Partisi olarak devrim ve sosyalizm mücadelesinde, iş eğitim barış talepleri altında birleşmek isteyen Türkiye gençliğine her zaman destekçi olacaklarını söyledi.
Karar önerilerinin oybirliğiyle kabul edildiği konferansta, Emek Gençliği Merkez Yürütme Kurulu (GMYK) seçimle belirlendi.
12 gencin aday olduğu seçimler sonucunda, Burcu Yılmaz, Deniz İshakoğlu, Erdem İdigük, Mazhar Özbek, Önen Ersin, Rıdvan Özkerim, Sinem Uğurlu, Umut Yeğin, Ümit Kartal ve Vedat Yalvaç’tan oluşan 11 kişilik GMYK seçildi.


GÜNCEL KARARLAR
1- TEKEL işçilerinin direnişine destek eylem ve etkinliklerinin, tüm illerde ve alanlarda, gençliğin geniş kesimlerini de kapsayacak şekilde, heyecanla örgütlenmesi ve TEKEL işçilerinin durumuna dair aydınlatma faaliyetiyle birlikte, gençliği, emeğin saflarına çağıran bir çalışmanın hayata geçirilmesi.
2- DTP’nin kapatılması, belediye başkanlarının tutuklanması ve sürdürülen operasyonlara karşı kısa süre içerisinde bir çalışmanın hayata geçirilmesi.
3- Uluslararası işçi sınıfı hareketinin ve Tunus İşçileri Komünist Partisi’nin sözcülerinden Hamma Hammami ve insan hakları savunucusu Radia Nasravi’ye yönelik tecrit ve faşist baskıların son bulması için ülkemiz gençliğinin dayanışma duygularını ifade etmek üzere imza kampanyası başlatılarak, Tunus Büyükelçiliği’ne teslim edilmesi.
4- Türkiye’de yapılacak olan Uluslararası Antiemperyalist, Antifaşist Gençlik Kampı’nın temel gündemlerinden biri olarak, Avrupa Kültür Başkenti’nin İstanbul olarak belirlenmiş olmasına dair buna muhalif tüm kesimlerin de yer alacağı bir çalışma planlanması, Anadolu kültürünün tüm renkleriyle uluslararası kampa taşınmasının sağlanması.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Halkın katılımı komedisi!

SONRAKİ HABER

Baraj inşaatı kontrolsüz yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...