29 Aralık 2009 00:00

İşten çıkarılan Ravelli işçilerinin zaferi

10 Nisan 2009 tarihinde işten çıkarılan Ravelli Tekstil çalışanları, başlatmış oldukları hukuk savaşının sevincini yaşıyor. Adalet yerini buldu.

Paylaş

10 Nisan 2009 tarihinde işten çıkarılan Ravelli Tekstil çalışanları, başlatmış oldukları hukuk savaşının sevincini yaşıyor. Adalet yerini buldu. Davayı kazanacağımız hakkında şüphemiz yoktu. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına inanıyor ve güveniyorduk.
İsterseniz neden işten çıkarıldığımızı kısaca tekrar hatırlayalım. İki ayda bir maaş almamız, asgari geçim indirimlerinin ödenmemesi ve bir de bunun üstüne SSK primlerimizin eksik ödenmesi bizi çileden çıkarmıştı. İşte bu nedenlerden dolayı mart ortalarında yapmış olduğumuz bir günlük eylem sonucu bizleri krizi bahane ederek işten atmışlardı. Ve tabii ki pek çoğumuzun sadece adını duyduğu sendika, Çorum’a gelip bize haklarımızı, birliktelikteki gücümüzü görmemizi sağlamıştı. İşveren için bizler birer tehdittik. Çünkü artık yasal haklarımızı biliyorduk. Gerçekte işten çıkarılma nedeni kriz değil, yukarıda belirttiğimiz sebeplerdir. İşte biz de bu yönde yasal hakkımızı kullanarak, işe iade davası açmıştık. Yaklaşık sekiz ay süren mücadelemizde haklı olduğumuz, Çorum İş Mahkemesi’nde görülen davalarda ispatlanmıştır. 23 Aralık 2009 bizim için tarihi bir gündür. Ravelli’ye karşı açtığımız işe iade davasını kazandığımızı duyduğumuzdan beri içim içime sığmıyor, yerimde duramıyorum. Bizi tanıyan tanımayan herkesle bu sevincimi paylaşmak istiyorum. Çünkü bu mücadelemiz sadece 15-20 kişi için değil, tüm işçi kardeşlerimizin mücadelesi olmalı, kendi güçlerine ve yasalara inanmaları demektir.
Yaşasın adalet!
Yaşasın sendikamız ve haklı mücadelemiz!
Ravelli Gömlek Fabrikası’ndan
işten çıkarılan bir işçi (Çorum)
ÖNCEKİ HABER

En az 10 yıl barış olmaz

SONRAKİ HABER

TEKEL işçisinin açtığı yoldan tereddütsüz yürümek zamanı...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa