29 Aralık 2009 00:00

Kozmik Odada 3. Arama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmada, Özel Kuvvetler’de 3. kez arama yapıldı.

Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmada, Özel Kuvvetler’de 3. kez arama yapıldı. Soruşturmalara bakmakla görevli cumhuriyet savcısı, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleriyle birlikte Özel Kuvvetler’in bulunduğu Kirazlıdere mevkiindeki askeri bölgeye gitti. Araçlar saat 11.40’ta bölgeye giriş yaptı.
Özel Kuvvetler’deki ilk arama 10 saat, ikinci arama ise 27.5 saatin sonunda önceki gece tamamlanmıştı. Aramaların uzamasının nedeni olarak, evrak bölümünde devlet sırrı niteliğinde belgelerin bulunması gösteriliyor. Bu arada bütün süreç kameraya kaydedildi.
HAZİRAN DEĞİŞİKLİĞİYLE
Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda cuma akşamı saat 19.30’da başlayan aramaların sabah kesintiye uğramasının ardından cumartesi akşamı yeniden başlaması, TSK’nın çok gizli bilgilerinin bulunduğu tesiste yürütülen faaliyeti daha da gizemli hale getirdi. Arama, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 125. maddesi uyarınca yapıldı. Maddede geçen haziran ayı sonunda yapılan değişiklikle Anayasa’ya karşı işlenen suçlar yönünden askeri yargının soruşturma yetkisi kaldırılmış, yetki sivil savcılara verilmişti.
KOMUTANLAR DA ARAMAYA KATILDI
Bu kapsamda sürdürülen tahkikatla ilgili unsurlar ayıklanarak tutanağa geçirildi, “devlet sırrı” niteliği taşıyan dokümanların kopyalanmasına ise “yasa gereğince” izin verilmedi. Bu nedenle hakim ve savcıların çalışmaları uzadı. Ve çalışma gece yarısı saat 00.50’de sona erdi. Arama faaliyetine Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, askeri savcılık ve birlik komutanlarının eşlik ettiği belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Baydemir’e 301 soruşturması

SONRAKİ HABER

AKP’de ‘Ankara demokrasisi’ işliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa