29 Aralık 2009 00:00

Batıkentli kadınlardan örnek dayanışma

ANKARA Batıkent’teki Bir Umut Dayanışma Derneği’nde geçtiğimiz hafta sonu TEKEL işçileriyle Batıkentli kadınlar bir araya geldi.

Paylaş

ANKARA Batıkent’teki Bir Umut Dayanışma Derneği’nde geçtiğimiz hafta sonu TEKEL işçileriyle Batıkentli kadınlar bir araya geldi. Etkinlikte, işçilerle Batıkentli kadınlar sorunlarını konuştu, kaynaştı.
20 yıllık TEKEL işçisi Songül Aydın, eşi ile birlikte direnişte olduklarını ifade ederek, çocuklarına duyduğu özlemi dile getirdi. Ankara’dan sadece ailelerini bir günlüğüne gidip-gören TEKEL işçileri olduğunu söyleyen Songül Aydın, “Gün gün çoğalıyoruz” dedi. “Biz burada sessiz çoğunluğun sesi olduk” diyen Aydın, desteklerin kendilerini mücadeleye daha da bağladığını belirtti.
TEKEL’de 11 yıldır çalışan Necati Eren, esnafın desteğini “Bir gün biri çay getiriyor biri yemek, gelin ısının deyip bizi dönüşümlü olarak işyerlerine davet edenler oluyor” şeklinde özetledi.
Sendikaların, partilerin direnişlerine olan desteğine “Bize vurulan tokat, bütün işçi sınıfına vurulmuştur. Sendikalar ve partiler bunu görüp bize sonsuz desteklerini sundu” yorumunu yapan Eren, “5 yaşında olan çocuğum bile ‘Baba haklarını al öyle gel, ölmek var dönmek yok’ diyor” diyerek kararlılıklarını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
Duygu Boyraz
ÖNCEKİ HABER

TEKEL işçisinin sabrı taşıyor

SONRAKİ HABER

SAĞLICAK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...