29 Aralık 2009 00:00

iYi BiLMEZDiK!

Haber izlerken 8 Ocak 1996’da gözaltına alınarak götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda muhabirimiz Metin Göktepe’yi döverek öldüren polisleri savunan avukat, evinde ölü bulundu.

Paylaş

Haber izlerken 8 Ocak 1996’da gözaltına alınarak götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda muhabirimiz Metin Göktepe’yi döverek öldüren polisleri savunan avukat, evinde ölü bulundu. İşkenceci polislerin yanı sıra Ergenekon sanıklarının da avukatlığını üstlenen Avukat Ahmet Ülger’in cesedi, önceki gece Florya Caddesi Akasya Sokak’taki evinin giriş merdivenlerinde bulundu. Polis ve savcının incelemesinin ardından ceset, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen Ülger, icraatları ve davalarıyla hiç de iyi hatırlanmıyor.
İŞKENCE YAPAN POLİSLERİN AVUKATI
Ülger, gazetemizin muhabiri Metin Göktepe’yi katletmekten yargılanan polislerin avukatıydı. Göktepe davası boyunca her duruşmaya katılan tek sanık avukatı olan Ülger, sanık polisleri hiç yalnız bırakmadı. Ülger’in ilk duruşmadaki ilk sözü, “Bu dava, basınla devlet arasındadır” oldu. Davada Ülger’le birlikte sanık polisleri savunan bir başka avukat da, 12 Mart döneminin tanınmış işkencecileri arasında adı geçen Necdet Küçüktaşkıner’di.
‘HAKİMİ BAĞLARIM!’
Göktepe davası devam ederken, 7 Aralık 1998 günü İstanbul’da da sanık polislerin avukatı Ülger yargılanıyordu. 1997’nin Şubat ayında yayınlanan “Söz Fato’da” isimli programda izlenen gizli kamera görüntülerinde Ülger, “Hakimi bağlarım”, “Metin Göktepe davası da hallolacak” diyordu. Ancak bu davada da Ülger, delil yetersizliğinden beraat etti.
İŞBİTİREN’İN KARDEŞİ
Ülger’in, Göktepe öldürüldüğünde emniyet amiri olan Mehmet İşbitiren’in de kardeşi olduğu sonradan ortaya çıktı. İşbitiren, geçtiğimiz yıl Sakarya’da DTP’nin düzenlediği ve bir kişinin yaşamını yitirdiği Barış ve Kardeşlik Gecesi’nde yaşanan linç girişimi sırasında Sakarya emniyet müdür yardımcısıydı.
ERGENEKONCULARI DA SAVUNDU
Ayrıca Elif Şafak davasında Ergenekon sanığı Avukat Kemal Kerinçsiz ile birlikte hırçın tavırlarıyla ekranlarda en çok görünen avukat olan Ülger vardı. Ülger, Ergenekon soruşturması kapsamında Kemal Kerinçsiz’in gözaltına alınmasının ardından da adliye önündeydi. “Yakın” arkadaşının savunmasında yer alan Ülger, böylece Ergenekon soruşturmasında da yer almış oldu. Ülger, Ergenekon sanıkları İstanbul Ülkü Ocakları eski Başkanı Avukat Levent Temiz ile davanın bir numaralı sanığı Özel Harekatçı Oktay Yıldırım’ın da avukatı.
HORTUM SÜLEYMAN DA ONA EMANET
Ülger’in marifetleri bununla da sınırlı kalmıyor. Ülger, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığı dönemde, 8 transseksüele işkence yapmak iddiasıyla hakkında dava açılan “Hortum Süleyman” lakaplı Başkomiser Süleyman Ulusoy’u da savundu.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler de kabahat işlemiş!

SONRAKİ HABER

2010 zam, yoksulluk ve soygun getirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...