29 Aralık 2009 00:00

Öğrenciler de kabahat işlemiş!

ADANA Valiliği’nin yayınladığı genelgeden Çukurova Üniversitesi öğrencileri de nasiplerini aldı.

Paylaş

ADANA Valiliği’nin yayınladığı genelgeden Çukurova Üniversitesi öğrencileri de nasiplerini aldı. Son günlerde Kabahatler Kanunu’nu ihlal ettikleri gerekçesiyle birçok öğrenci idari para cezasına çarptırıldı. Kamu emekçilerinin 25 Kasım’daki grevini desteklemek için üniversite içerisinde duyuru yapan ve bildiri dağıtan öğrenciler, Çevik Kuvvet’in saldırısına maruz kalmış ve gözaltına alınmıştı. Ardından 30’a yakın öğrenciye Kabahatler Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 140 TL para cezası kesildi. Ceza alan öğrenciler, Çukurova Üniversitesi’nde yaşanan bu teröre bir son verilmesini ve demokratik bir eğitim görmek istediklerini ifade etti.
KORKUTMAK İSTİYORLAR
Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Melis Polat, üniversitelerinde 2 yıldır rektör, valilik ve emniyet müdürlüğü iş birliğiyle uygulamaya konulan sisteme dikkat çekti. Üniversitede gerçekleştirmek istedikleri siyasal, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin engellenmek istendiğini belirten Polat, düşüncelerini ifade etmenin yollarından olan afiş asma, bildiri dağıtma gibi her girişimlerinde gözaltına alındıklarını ve idari para cezasına çarptırıldıklarını belirtti. Polat, “Ben en temel hakkım olan eğitim hakkımı istediğim zaman ve haklarımı aradığım zaman dövülerek gözaltına alınıp bir de üstüne para cezası yiyorum. Üniversitelerin özgürleşmesini isteyen biz öğrencileri para cezaları ile korkutmak istiyorlar” diye konuştu.
İDARE, POLİS, ÖZEL GÜVENLİK İTTİFAKI
İstatistik Bölümü öğrencisi Ceyhun Çalışkan, yaşanan rahatsızlıklara ilişkin söyleyecek sözü olan öğrencilerin idare ve polisle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Üniversitede idare, polis, özel güvenlik ittifakı içinde muhalif öğrencilerin susturulduğunu söyleyen Çalışkan, “Öğrencilerin kendilerini ifade etme yöntemleri, demokrasinin bir gereği olarak görülmüyor, kolluk güçlerinin insafına bırakılıyor” dedi.
İstatistik Bölümü öğrencisi Serna Demir ise üniversitede yapılan her etkinlikte kendilerine ceza kesildiğine, etkinliğe katılmayan öğrencilerin bile ceza ve soruşturmayla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Demir, “Üniversite yönetimi kendi düşüncesi dışındaki tüm fikirlere düşmanca tutum sergiliyor” dedi.
(Adana/EVRENSEL)

SORGULAMAMIZI İSTEMİYORLAR
Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Umut Atlıhan, “Geçtiğimiz dönemlere kadar Çukurova Üniversitesi’nde bildiri dağıtmak, afiş asmak serbestken, şimdi en küçük demokratik faaliyetlerimize ceza yağıyor” dedi. TEKEL işçilerine yönelik saldırgan tavırla üniversitelerde de karşı karşıya olduklarını dile getiren Atlıhan, “Üniversitemizde bize verilen bu cezalar, aynı zamanda akademisyen ve bilim insanlarını da baskı altına alma girişimi. Üniversitelerde düşünmeyen, sorgulamayan, refleks göstermeyen bir öğrenci kitlesi oluşturulmak isteniyor” diye konuştu.
Engin Sofu
ÖNCEKİ HABER

Ölümler seyredilmesin

SONRAKİ HABER

iYi BiLMEZDiK!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...