29 Aralık 2009 00:00

Ölümler seyredilmesin

HERKESE Sağlıklı Günler Platformu, Eminönü Mısır Çarşısı önünde domuz griribiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Paylaş

HERKESE Sağlıklı Günler Platformu, Eminönü Mısır Çarşısı önünde domuz griribiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından halka domuz gribiyle ilgili broşür dağıtarak vatandaşların konuyla ilgili sorurularını yanıtladılar.
AKP’nin domuz gribiyle ilgili politikalarını eleştiren platform üyeleri, ölenlerin sayısının gizlenerek sorunların çözülemeyeceğine dikkatleri çektiler. Platform adına konuşan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Demirdizen, bütün hastalıklarda olduğu ğibi domuz gribinin de en çok yoksulları, evsizleri, işsizleri vurdugunu belirterek, Ocak ve Mart aylarında giribinin daha çok yaygınlaşacağını belirtti ve şöyle konuştu: “Başbakan ve Sağlık Bakanlığı’nın ikircikli tutumları salgını ve ülkeyi kötü yönetmeleri, sağlık sistemine duyulan güveni azalttı. Salgının 500’e yakın can aldığı bu günlerde, halkın hastalıkla ilgili bilgilerin vatandaştan ve kamoyundan saklanıyor, ortam şehir efsanelerine, hurafelere terk ediliyor.”
Aşı olmaları durumunda hayatını kaybeden insanların yarısından büyük bölümünün hayatta olacağını belirten Demirdizen, “Rehberimiz bilgi ve bilim olmalıdır” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kerbela devam ediyor

SONRAKİ HABER

Öğrenciler de kabahat işlemiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa