30 Aralık 2009 00:00

Tutuklamalara tepki sürüyor

BDP’ye yönelik başlatılan operasyonda 7’si belediye başkanı 23 kişinin tutuklanmasına tepkiler sürüyor.

Paylaş

BDP’ye yönelik başlatılan operasyonda 7’si belediye başkanı 23 kişinin tutuklanmasına tepkiler sürüyor.
KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı açıklamayla BDP’ye yönelik operasyonu kınadı. Belediye önünde toplanan KESK üyeleri adına açıklamayı yapan Dönem Sözcüsü Yakup Keskin, operasyonun Kürt siyasal iradesine yönelik yapıldığını belirtti. Kürt sorununda çözümsüzlüğün derinleştirildiğini ifade eden Keskin, “Bir yandan ‘açılım’ yapılıyor gibi davranıp bir yandan da halkın oylarıyla göreve gelmiş temsilcilerin gözaltına alınması, demokratikleşme açısından ikiyüzlü bir yaklaşım olduğu gibi hükümetin gerçek yüzünü de açığa çıkartmıştır” dedi.
Öte yandan, Batman Demokrasi Platformu üyeleri de Diyarbakır’a gelerek BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ve İHD Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret etti. Diyarbakır Adliyesi önünde bir açıklama yapan Batman Demokrasi Platformu Sözcüsü Mehmet Çiftçi, “Yaşanan son gelişmelerle onuru ve vicdanı zedelenen bizler, operasyonu sahiplenen hükümeti ve ilgili çevreleri aklıselime davet ediyoruz” dedi.
BATMAN BAŞKANINI İSTİYOR
Adana’da İnönü Parkı’nda BDP’lilerein yaptığı oturma eylemine EMEP, SDP ve İHD’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve dernek destek verdi. Oturma eylemi öncesinde konuşan BDP Üyesi Ahmet Kılınç, Diyarbakır’da belediye başkanlarının ve partililerin elleri kelepçelenerek adliyeye getirilmesine tepki gösterdi. Yapılanın hiçbir izahı olmadığını dile getiren Kılınç, baskıların kendilerini yıldırmayacağını söyledi
Siyasi yasaklı Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Genel-İş Sendikası ve Tüm Bel-Sen’e bağlı işçiler ve kamu emekçileri, her sabah bir saat iş üretmeme ve 10 dakikalık oturma eylemini sürdürüyor. Atalay’ın tutuklanması nedeniyle Batman’da tepkiler devam ederken, araçlara siyah kurdele bağlandı. Batman Belediyesi’ne iki dev siyah bez asıldı. Batman Belediyesi halk otobüslerine “Başkanımızı istiyoruz” pankartları, billboardlara ise Kürtçe Türkçe “Em şaredarê xwe dixwazin”, “Başkanımızı istiyoruz” yazılı siyah pankartlar asıldı.
GÖZALTILAR
Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube polislerinin önceki gün 12’si çocuk olmak üzere toplam 14 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Gözaltına alınma gerekçeleri öğrenilmeyen 12 çocuğun, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’nde tutulduğu öğrenildi.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapılan ev baskınlarında 6 kişi gözaltına alındı. Orman Mahallesi’nde önceki gece geç saatlerde evlere baskın düzenleyen polis ve Özel Harekat Timleri, 6 kişiyi gözaltına aldı. İlçede yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alındıkları belirtilen 6 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Diyarbakır BDP Yenişehir İlçe Örgütü, BDP’ye yönelik operasyonda yaşanan tutuklanmaları kınamak amacıyla düzenlenecek yürüyüşe ilişkin bildiri dağıttı.
140 TUTUKLAMA
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapmasında “KCK/TM yapılanması”nda yer aldıkları iddiasıyla 14 Nisan’dan itibaren düzenlenen operasyonlarda 218 kişi gözaltında alındı. Aralarında DTP’nin eş başkan yardımcıları, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, İHD Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey, belediye başkanları ile DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı’nın da bulunduğu 218 kişiden 140’ı tutuklandı.
(HABER MERKEZİ)


ÖNCEKİ HABER

Ovacık kendi kaderine terk edildi

SONRAKİ HABER

2010’A GiRERKEN KELEPCELi ACILIM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...