30 Aralık 2009 00:00

Yaşam savunucularına destek

ALTINCI şirket Koza’nın gazetemiz ve muhabirimize açtığı tazminat davasının 4’üncü duruşmasında da yaşam savunucularına destek yağdı.

Paylaş

ALTINCI şirket Koza’nın gazetemiz ve muhabirimize açtığı tazminat davasının 4’üncü duruşmasında da yaşam savunucularına destek yağdı. İzmir’in Bergama ilçesinde Koza Altın Şirketi’ne ait bir işletmede, yağan yağmurda atık su havuzuna dolan suyun tarlalara dolmasının haberini yapan muhabirimiz Özer Akdemir ve haberde görüşlerine yer verilen çevreciler Av. Arif Ali Cangı, Erol Engel ile Hasan Gökvardar, toplam 70 bin TL tazminat istemiyle yargılanıyor.
Sirkeci Adliyesi’nde İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, TMMOB’a bağlı Metalurji, Kimya ve Ziraat Mühendisleri Odalarının yanı sıra TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük, BDP Milletvekili Ufuk Uras, Elele Hareketi Dönem Sözcüsü Ertuğrul Barka, İzmir Tabip Odası’ndan Oya Otyıldız, Efes Çed’den Ozan Toprakdede, gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Fatih Polat, Bergama Köylüleri ve EGEÇEP üyeleri de duruşmayı izledi.
ŞİRKET SÜRE İSTEDİ
Koza’nın avukatı, 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kapatılması ve dosyalarının davaya bakan mahkemeye devredilmesini gerekçe göstererek mahkemeden süre isteyerek yargılama sürecinin uzamasına neden oldu. Bir sonraki duruşma, 30 Mart 2010’da saat 11.00’de görülecek.
Adliye önünde saz çalıp “Ölüler altın takmaz” diyen Bergama Köylüleri adına konuşan Elele Hareketi Dönem Sözcüsü Ertuğrul Barka, yargılanan arkadaşlarının suçlarının, ovaya akan seli yetkililere bildirmek, olası riskler konusunda uyarıda bulunmak, kaygılarını kamuoyuyla paylaşmak olduğunu vurguladı. “Onlarca mahkeme kararına rağmen hukuksuz çalışmaları yetmiyormuş gibi şimdi de tazminat davalarıyla gözdağı vermek istiyorlar, yaşam savunucularını susturmak istiyorlar” diyen Barka, altıncı şirketin yargıyı kullandığına dikkat çekti. Barka, “Bu hukuksuzluğa ne doğa dayanır, ne vicdan. Arkadaşlarımızı değil, asıl onları yargılayın” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Başbakan’ın sözleri olumsuz yönde etkiliyor

SONRAKİ HABER

Şanlıurfa’da çevre yolunu kapattılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...