30 Aralık 2009 00:00

Önce kaptan gitti

Hürriyet’in 20 yıllık genel yayın yönetmeni, “Amiral gemisinin kaptanı” Ertuğrul Özkök, emekliye ayrıldı.

Paylaş

Hürriyet’in 20 yıllık genel yayın yönetmeni, “Amiral gemisinin kaptanı” Ertuğrul Özkök, emekliye ayrıldı. Haftasonunda Patron Aydın Doğan’la görüştükten sonra bu kararı veren Özkök’ün ayrılığı, Doğan grubunda yapılması beklenen değişikliklerin ilki oldu.
Önceki akşam Hürriyet’in yılbaşı kutlamasına katılan ve çalışma arkadaşlarıyla eğlenen Ertuğrul Özkök, dün sabah saatlerinde yazı işleri ve bölüm şeflerini acil toplantıya çağırdı. Toplantıda, sürpriz kararını açıkladı: “20 yıllık görevimi bırakıyorum”.
VEDASI BİLE TÜRKÇE DEĞİL
Özkök, köşe yazarı olarak Hürriyet’te yazmaya devam edecek. Yeni genel yayın yönetmeni ise Enis Berberoğlu. Toplantıda Özkök’ün son sözleri ise “That was a good life” (Güzel bir hayattı) oldu. Son derece duygusal geçen toplantıda Özkök, bu sözü söyledikten sonra gözyaşlarını tutamadı.
Ertuğrul Özkök, tüm bölüm şeflerinin katıldığı toplantıda 2 Ocak’tan itibaren Hürriyet Yayın Yönetmenliği’ni bıraktığını açıkladı. 20 yıldır bu görevi sürdürdüğünü belirten Özkök, bu süre içinde Hürriyet’in birçok tarihe tanıklık ettiğini, zor dönemlerde sorumlu yayıncılık çizgisini sürdürdüğünü söyledi.
Doğan Grubu’nun zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Özkök, geçen cumartesi Doğan Holding Başkanı Aydın Doğan’la yaptığı görüşmeden sonra istifa kararı aldığını çalışma arkadaşlarına anlattı. O gece ilk defa 7 saat uyuduğunu söyleyen Özkök “20 yılda gerçekten çok yoruldum. Üç yıl öncesine kadar 7 gün çalışıyordum. Buna kimse inanamıyordu. Son 3 yıldır da 6 gün çalışıyorum. yoruldum” dedi.
YAZAR KALACAK
Zaman zaman çalışma stresi yüzünden sinirlerin gerilmiş olduğunu ancak gruplaşmaların yaşanmadığını söyleyen Özkök, “Hürriyet’teki gelenek benim için çok önemliydi. Arkadaş ruhu burada en üst seviyede” gibi sözler kullandı.
Bu süre içinde hakikaten ülkenin çok önemli dönemeçlerinde, Türkiye medyasının belli olaylardaki tavrını temsil eden kişi oldu Özkök. Bunların içinde ilk akla geleni, 28 Şubat’ı fikren hazırlayan Andıç olayı oldu. Hürriyet’in bir “devlet gazetesi” olarak tanımlanmasında da büyük katkısı olan Özkök, son aylarda Kürt sorunu ile ilgili gelişmelerde “açılıma” destek verdiğini söylüyor, bir yandan gazetesinde eski gerginliği artırıcı haberlere de imza atıyordu.
Genel yayın yönetmeni olarak yazdığı son yazının başlığı “Çok mahrem bir konu”, konusu ise, kozmik oda oldu.
Doğan grubu, vergi borçları nedeniyle zor durumda olduğu için, kimi gazete ve televizyonların satılacağı ve görev değişikliklerine gidileceği, hatta Patron Aydın Doğan’ın da emekliye ayrılacağı haberlere konu olmuştu. Özkök’ün gidişi, bu değişikliklerin ilki oldu. Yerine Enis Berberoğlu geçecek.
(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

DT’den yeni yılın ilk oyunları

SONRAKİ HABER

Gazeteciliğin suç sayıldığı yıl

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...