30 Aralık 2009 00:00

TEKEL işçisinin direnişi sergi oldu

AFSAD Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf Atölyesi’nin organize ettiği direnişçi TEKEL işçilerinin mücadelesini yansıtan...

Paylaş

AFSAD Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf Atölyesi’nin organize ettiği direnişçi TEKEL işçilerinin mücadelesini yansıtan “Ekmek ve Özgürlük için Yaşasın Dayanışma” adlı fotoğraf sergisi, Türk-İş önünde açıldı.
Belgesel fotoğrafçılar ve basın fotoğrafçılarının ürünlerinden oluşan sergi, işçilerin coşkulu alkışlarıyla karşılandı.
AFSAD Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf Atölyesi Eğitmeni-Fotoğraf Sanatçısı-Şair Mehmet Özer burada yaptığı konuşmada, “Bizler, akıp giden hayatın sadece tanığı değil aynı zamanda tarafıyız da” diyerek, taraflarının “ekmek ve özgürlük” için Ankara sokaklarını özgürleştiren TEKEL işçilerinin tarafı olduğunun altını çizdi.
İşçiler de, “Polis bize saldırdığında, saldırının şiddeti konusunda bir fikrimiz yoktu. Şimdi bu fotoğraflardan da anlıyoruz ki, polis acımasızca saldırmış. Bu fotoğrafları asla unutmayacağız” dediler.
İşçilerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, gazetemizden Sultan Özer ve Cem Gurbetoğlu’nun yanı sıra Gazeteci Selahattin Sönmez, Fotoğrafçı Mehmet Özer ile Abdurrahman Gök, Ayşegül Karalar Şahin, Deniz Tuğçe Çakır, Doğan Araz, Nail Yollu, Nur Yılmazlar, Yaşar Şahin ve Elif Koca’nın da TEKEL işçilerinin mücadelesini yansıtan kareleri yer alıyor.
Sergi, İHD Ankara Şubesi, Mülkiyeliler Birliği, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve EMO Ankara Şubesi’nin katkılarıyla hazırlandı.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Liseliler ‘Kısa Kes’ecek

SONRAKİ HABER

DT’den yeni yılın ilk oyunları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...