17 Şubat 2011 05:37

Yemen’de gösteriler sürüyor

YEMEN’de eylemler üçüncü günü de geride bıraktı. Görgü tanıkları, başkent Sana’nın güneyindeki sanayi kenti Taiz’de halka Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in adamlarının saldırdığını belirtti. Tanıklar, polisin göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığını, ancak durumu kon

Yemen’de gösteriler sürüyor
Paylaş

YEMEN’de eylemler üçüncü günü de geride bıraktı. Görgü tanıkları, başkent Sana’nın güneyindeki sanayi kenti Taiz’de halka Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih’in adamlarının saldırdığını belirtti. Tanıklar, polisin göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtığını, ancak durumu kontrol altına alamadığını söyledi.
Bu arada Sana’da, Mısır’daki ayaklanmadan esinlenen halk, polis istihbarat merkezine yürüyecekleri uyarısında bulundular. Sana Üniversitesi’ndeki göstericiler, Devlet Başkanı Salih karşıtı sloganlar atarken, polisin hükümet karşıtı 500 kadar protestocuyla Salih yanlısı 100 dolayında kişi arasında barikat oluşturduğu bildirildi. Sana’daki protestocuların, son 4 gündeki gösterilerde tutuklananların serbest bırakılmasını istediği belirtildi.
Yemen’de hükümet karşıtı gösteriler son haftalarda arttı. Ülkede gösteri için toplananların sayısı zaman zaman on binleri buldu. Gerginliğin artma ihtimali, 32 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Salih’i, 2013’te görevini bırakma sözü gibi önemli tavizler vermeye zorluyor.
Öte yandan, Salih’in ülkedeki olaylar yüzünden ay sonunda yapmayı planladığı Washington ziyaretini ertelediği bildirildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öfke gününde polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Filistin kabinesi istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...