30 Aralık 2009 00:00

Okul aidat toplantısı

“Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak!”9 Aralık 2009’da İzmir Çiğli Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde okuyan çocuğumun veli toplantısına gittim.

Paylaş

“Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız var; çalışkan olmak!”
9 Aralık 2009’da İzmir Çiğli Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde okuyan çocuğumun veli toplantısına gittim. Biz velilerle ayrı ayrı sınıflarda her dersin öğretmeni görüşüp, çocuklarımızın dersleri ile ilgili bilgiler verilecekti. Bizler bu bilgileri alabilmek için o sınıftan bu sınıfa uzun kuyruklarda bekledikten sonra ancak bilgi alabildik. İşimiz bununla bitmedi. Bu toplantı aynı zamanda, velilerin bir araya getirilmediği, ortak sorunların görüşülmediği bir ortamda yapıldı. Velinin ve öğrencinin müşteri, okulun işletme gibi görüldüğü biçimde... İlk önce önümüze sürülen aidat listesi, müdür yardımcısı tarafından öğretmene verildi.
Tek tek görüşülmeye geçildi, aidatları vermemiz istendi. Bu toplantı aslında, para toplama toplantısı biçiminde yapıldı.
Müdür, “Bakanlık para göndermiyor, okulu işletebilmem için para topluyorum” diyerek kendini savunuyor. Bakanlık, okullarda para toplamayın diye açıklama yapıyor. Hangisi doğru? Bizler müşteri miyiz, yoksa veli miyiz?
Oysa ki okulun girişinde Atatürk’ün bir sözü asıldıydı: “Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!”
Okul yönetimi bu sözü yerine getirmemektedir. Biz velilerden aidat istemektedir. Öğrencileri de bu konuda aracı olarak kullanmaktadır. Bu da öğrencileri olumsuz etkilemektedir. Okul bir işletme değil, her öğrenciye eşit eğitimin verildiği bir yer olmalıdır. Bunun için biz veliler ortak davranacağız.
Vergilerimizin silahlara, füzelere değil, eğitime ve sağlığa verilmesini istiyoruz.
Bir grup veli (İzmir)
ÖNCEKİ HABER

Afganistan, sivil ölümlerini soruşturuyor

SONRAKİ HABER

İstanbul Üniversitesi’nde özelleştirme!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...