30 Aralık 2009 00:00

Tunca Nehri taştı Sarayiçi sular altında kaldı

EDİRNE’de önceki gün etkili olan yağışların ardından Tunca Nehri yeniden taştı.

Paylaş

EDİRNE’de önceki gün etkili olan yağışların ardından Tunca Nehri yeniden taştı. Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi yine sular altında kalırken, Fatih ve Kanuni köprüleri ulaşıma kapatıldı. Nehirdeki taşkın nedeniyle sürüklenen odun parçaları yakacak derdine düşen vatandaşlar tarafından toplandı.
Edirne’de ve Bulgaristan’da etkili olan yağmur yağışlarının ardından Tunca nehrinin debisi Suakacağı ölçüm istasyonunda 161 metreküp saniyeye ulaştı.
Tunca nehrinin debisinin artması nedeniyle Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi er meydanı, tarihi Adalet Kasrı ve Sarayiçi’ne ulaşımı sağlayan Kanuni ve Fatih köprüleri sular altında kaldı. Sarayiçinin sular altında kalması nedeniyle bu mevkiine ulaşımı sağlayan Fatih ve Kanuni köprüleri Belediye ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri kentte önümüzdeki hafta boyunca yağış olmayacağını ve hava sıcaklığının 1- 15 derece arasında olacağını belirtti.
DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise son yapılan ölçümlerde Tunca nehrinin debisinin 161 metreküp saniye, Meriç nehrinin debisinin ise Kirişhane mevkiinde 323 metreküp saniye olarak ölçüldüğünü ve daha büyük bir taşkın beklenmediğini ifade ettiler.
Edirne’de geçen hafta da aşırı yağışların ardından Tunca Nehri taşmış, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi sular altında kalmıştı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İsrail, Lieberman’ın sözlerini tartışıyor

SONRAKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...