30 Aralık 2009 00:00

Bu cinayetin zanlısı
çok!

Ankara’da Çankaya ilçesinde Emrah Gezer adlı genç, arkadaşının doğum gününü kutlamak amacıyla eğlendiği bir barda, Kürtçe şarkı söylediği için tartıştığı Özel Harekat polisi tarafından 3 kurşun ile öldürüldü.

Paylaş

Ankara’da Çankaya ilçesinde Emrah Gezer adlı genç, arkadaşının doğum gününü kutlamak amacıyla eğlendiği bir barda, Kürtçe şarkı söylediği için tartıştığı Özel Harekat polisi tarafından 3 kurşun ile öldürüldü. Olayın görgü tanıkları, polis memurunun Gezer’i hedef seçerek ateş ettiğini iddia etti. Olay, polis tutanaklarına da “Kürtçe şarkı yüzünden çıkan olay” şeklinde geçti.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesi nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki Emrah Gezer, 1994 yılından beri yaşadığı Ankara’da söylediği Kürtçe şarkı nedeniyle öldürüldü. İddialara göre olay şöyle gelişti: Emrah Gezer, 27 Aralık’ta Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Kavaklıdere semtinde bulunan bir barda arkadaşının doğum günü partisine katıldı. Geç saatlere kadar burada eğlenen Gezer, canlı müziğin sona ermesinden sonra arkadaşlarına Kürtçe şarkı söyledi.
KÜRTÇE ŞARKIYA MÜDAHALE
Bunun üzerine yan masada, aralarında Özel Harekat polislerinin de bulunduğu kişiler, Kürtçe şarkı söylenmesine müdahale ettiler. Gezer ve arkadaşlarına küfür ve hakaretler yağdıran grup ile Gezer ve arkadaşları arasında tartışma çıktı. S.A. ve L.A. adlı Özel Harekat polisleri, Gezer’in Kürtçe şarkı söylemesi nedeniyle tartıştı. Tartışma bar sahiplerinin müdahale etmesinin ardından barın dışına taştı. Bardan çıkan Gezer, S.A. adlı Özel Harekat polisi tarafından silahla vuruldu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Gezer, hayatını kaybetti.
Olayın ardından gözaltına alınan S.A, Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Olay polis tutanaklarına da, “Kürtçe şarkı yüzünden çıkan olay” şeklinde geçti. Bu arada olaydan sonra hayatını kaybeden Emrah Gezer’in barda eğlenen ağabeyi Ramazan Gezer de gözaltına alındı.
BÖLGEDE GÖREV YAPMIŞ
Öte yandan, Gezer’i öldüren polisin daha önce bölgede Özel Harekat Timi olarak görev yaptığı öğrenildi.
Olay yerinde bulunan ancak ismini vermek istemeyen görgü tanığı, yan masada Özel Harekat polisleri ile birlikte oturan S.U. adlı kadının “Pis PKK’lılar, PKK’lılarla aynı ortamda kalamam” dediğini belirtti. Kadının, daha sonra kendilerine bardak fırlattığını, olayların büyümesi üzerine garsonların araya girdiğini dile getiren görgü tanığı, “Kadın sürekli küfür ediyordu. Oranın sahibi ilk onları dışarıya çıkardı. Daha sonra biz de dışarıya çıktık. Dışarı çıktığımızda silah sesleri geliyordu. Emrah yere yığıldı. Polis doğrudan Emrah’a sıkıyordu. Arkadaşımızı sırtından vurdular” dedi.

LİNCE MARUZ KALANLAR TUTUKLANDI

EDİRNE’de tutuklanan 3 kişinin serbest bırakılması için imza standı açan ve aralarında tutuklananların annelerinin de bulunduğu 15 kişiye yönelik linç girişiminde bulunanların hiçbiri gözaltına alınmadı. Linç edilmek istenen 8 kişiden ikisi ise tutuklandı.
Harika Kızılkaya, Cevahir Erdem ve Gürbüz Sönmez isimli öğrencilerin serbest bırakılmasını isteyen Edirne Gençlik Derneği üyeleri ve tutukluların aileleri, 27 Aralık’ta Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması yapmıştı. Açıklamanın ardından stant açarak, tutuklu öğrenciler için imza toplayan grup çevrede bazı kişilerin yönlendirmesiyle sayıları bini bulan kitle tarafından linç girişimine uğramış ve polis otobüsü eşliğinde saldırganların elinden zor kurtulmuştu.
Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen, lince uğrayan gruptan 8 kişi gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilenlerden S.F. ve A.E., “Örgüt propagandasını yapmak” suçlamasıyla tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Linç girişiminde bulunanlardan ise kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Güvenlik kaygısı özgürlüğü tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

Asgari ücret azami sefalettir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...