30 Aralık 2009 00:00

Gebze’de toplusözleşme toplantısı

MECAPLAST, Cambro Özay, Bericap, Pulver Kimya, Superlas, Dostel Makine işçileri, fabrikalarında sürmekte olan toplu görüşme sözleşmelerini görüşmek ve TEKEL işçileriyle dayanışma eylemlerini planlamak için bir araya geldiler.

Paylaş

MECAPLAST, Cambro Özay, Bericap, Pulver Kimya, Superlas, Dostel Makine işçileri, fabrikalarında sürmekte olan toplu görüşme sözleşmelerini görüşmek ve TEKEL işçileriyle dayanışma eylemlerini planlamak için bir araya geldiler. Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) süren dört fabrikanın TİS komitelerindeki işçilerin de katıldığı toplantıda, patronların işçilere saldırmak için örgütlü hareket ettiği, işçilerin de buna karşı koymak için örgütlü hareket etmesi gerektiği ifade edildi.
Toplantıda söz alan Petrol-İş Gebze Şube yöneticisi ve Mecaplast İşyeri baştemsilcisi Şivan Kırmızıçiçek, işyerinde ikinci sözleşme döneminin yaşandığını belirterek “yedinci ayın birinden beri işverenle toplusözleşme görüşmeleri devam ediyor, ancak uzlaşma zemini bulamadık. İşveren enflasyon oranında zam öneriyor. Biz bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Temel gıda ve tüketim maddelerine zam geliyor ama işveren kâr üstüne kâr koyarken bunu görmüyor” dedi.
6 Ocak’ta grev uygulama kararları olduğunu hatırlatan Kırmızıçiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz fabrikamızda taslak komitesi olarak bir araya geldik. Bu komite TİS komitesine dönüştü. Şimdi bu süreci başarıyla geçirmemiz gerekiyor.”
Cambro Özay İşyeri temsilcisi Rıfat Gülü, TEKEL işçilerinin işçi sınıfının yolunu aydınlattığını belirterek, “Türk-İş’in TEKEL işçileriyle dayanışma amacıyla aldığı iş bırakma kararı Gebze’de uygulanmadı. Sendikalar birliği görevini yerine getirmiyor. Temsilciler kurulu toplanabilir. Geçtiğimiz yıllarda temsilciler kurulu önemli kararlar aldı ve eylemler gerçekleştirdi. Önümüzdeki günlerde de temsilciler kurulu toplanmalı, kararlar alınmalı. Dayanışma eylemi şube yöneticilerinin olduğu kadar bu toplantıda bulunan işçilerin de öncelikli görevidir” şeklinde konuştu.
KOMİTE KURMA ÖNERİSİ
Dostel makine İşyeri baştemsilcisi Selçuk Balcı, dört fabrikada toplusözleşme dönemi olduğundan bir grev komitesi kurulmasını önerdi. Balcı, grev komitesinin ekonomik ve sosyal olarak işçilerle dayanışmayı sağlayacak çalışmalar yapması gerektiğini ifade etti.
Toplantı sonucunda; TEKEL işçileriyle dayanışma için bir yürüyüş yapılması, TİS sürecindeki işyerlerinde ortak hareket edilmesi ve yapılan toplantıların düzenli hale getirilmesi kararlaştırıldı. (Gebze/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

2010 yılından beklentisi olmayanlar!

SONRAKİ HABER

Temsa’da kıyım gelenek oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...