31 Aralık 2009 00:00

Özelleştirme eşek eti yedirtti!

ÖZELLEŞTİRME politikaları sonucu hayatın her alanının satılığa çıkartılması Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencilerine eşek eti yedirdi.

Paylaş

ÖZELLEŞTİRME politikaları sonucu hayatın her alanının satılığa çıkartılması Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencilerine eşek eti yedirdi. ÇÜ Fevzi Çakmak öğrenci yurdunun özelleştirilen yemekhanesinde öğrencilere eşek eti yedirildiği tespit edildi. Valiliğin de doğruladığı olayda öğrenciler kendilerine eşek eti yedirilmesine tepki gösterdiler.
Yaşanan bu olaylardan sonra yüzlerce öğrenci bir araya gelerek yemekhane ve rektörlük binası önünde durumu protesto etti. Yurtlar insani koşullara getirilene kadar, yemekhaneler kamulaştırılana kadar, yurtları rant kapısı, öğrencileri müşteri sanan yöneticiler istifa edene kadar tepkilerinin devam edeceğini vurgulayan öğrenciler adına yemekhane önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Berna Akkoç, özelleştirmeci zihniyetin her alanda insan hayatını hiçe saydığını ifade etti. ‘Kantinlerimiz, hastanelerimiz, yemekhanelerimiz birer birer satılıyor sonra tekrar bize pazarlıyorlar’ diyen Akkoç, yurtlara, küçücük odalara balık istifi gibi doldurulduklarını belirtti. Kirli tuvalet ve banyolara mecbur kaldıklarını çünkü tuvaletleri temizlemek için özel şirketle anlaşıldığını dile getiren Akkoç, “Sağlığımızı hiçe saymanızı, sattığınız yemekhanelerinizde, bize eşek eti yedirmenizi kabul etmiyoruz” dedi.


ÖNCEKİ HABER

2010 mücadele yılı olacak

SONRAKİ HABER

İnsan hakları devletin ayakları altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...