31 Aralık 2009 00:00

JİTEM’İN VARLIĞI TARTIŞMASIZ GERÇEK

GENELKURMAY’ın, belge ve itiraflara rağmen Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (JİTEM) adlı birimin varlığını inkar etmesi kimseyi tatmin etmedi.

Paylaş

GENELKURMAY’ın, belge ve itiraflara rağmen Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (JİTEM) adlı birimin varlığını inkar etmesi kimseyi tatmin etmedi. TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, JİTEM’in varlığının tartışmasız olduğunu söyledi. Elkatmış, Jandarma Genel Komutanlığı’nın o dönemde de JİTEM diye bir kuruluşun varlığını kabul etmediğini, ancak bu kuruluşun yaptıklarıyla ayan beyan ortada olduğunu kaydetti.
RAPORLARA GİRDİ
TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu’nun kaleme aldığı Susurluk Raporu’nda, JİTEM ile ilgili çarpıcı değerlendirmeler yer alıyor. Buna göre JİTEM’in varlığı, raporun öneriler kısmının 315. sayfasının son iki paragrafında şu ifadelerle formüle ediliyor: “Devletin içinde çok sayıda istihbarat örgütü kurulurken, bunlar arasında koordinasyonsuzluk yaşandığı anlaşılmıştır. Hatta JİTEM’in tam olarak ne görev yaptığı öğrenilememiştir. JİTEM’in varlığı tartışılırken, eylemlerinin tartışmasız gerçek olduğu ortaya çıkmıştır.”
‘YOK DEMEKLE YOK OLMUYOR’
Elkatmış, Genelkurmay’ın yaptığı açıklamanın JİTEM gerçeğini değiştiremeyeceğini söyledi. Elkatmış, “Bir şeye yok demekle yok olmuyor. Nitekim resmi kayıt ve evraklarda var. Para ödenmiş, takdirler verimli maaş bordroları var. O tarihlerde JİTEM’e bağlı çalışan Binbaşı Cem Ersever’in açıklamaları ve kitapları ortada. Yine Ergenekon sanıklarından Albay Arif Doğan, övünerek ‘JİTEM’i ben kurdum’ diyor” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Çatlı’ya kimliği devlet verdi

SONRAKİ HABER

DARBE GÜNLÜKLERİ’NİN ERGENEKON’LA BAĞI YOK MU?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa