01 Ocak 2010 00:00

Tutuklamalara kelepçeli protesto

BDP’ye yapılan operasyonda, savcılığa çıkarılan BDP’lilerin ellerinin kelepçelenmesine ve tutuklanmalarına yönelik tepkiler sürüyor.

Paylaş

BDP’ye yapılan operasyonda, savcılığa çıkarılan BDP’lilerin ellerinin kelepçelenmesine ve tutuklanmalarına yönelik tepkiler sürüyor.
Sur Belediyesi işçileri, Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın elleri kelepçelenerek tutuklanmasına tepki gösterdiler. İşçiler adına açıklama yapan Belediye-İş Sendikası Temsilcisi Mehmet Oğuz, Demirbaş’ın, serbest bırakılmasını istedi. Sur Belediye Meclisi, Demirbaş’ın yerine vekalet edecek kişiyi 4 Ocak’ta seçecek. Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin’in tutuklanmasına tepki gösteren ilçe ve belde belediye başkanları ile Diyarbakır İl Genel Meclisi üyeleri, Kayapınar Belediyesi’ni ziyaret ederek, tutuklamaları protesto ettiler. BDP’ye yapılan operasyonda tutuklanan Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçe Belediye Başkanı Leyla Güven’in yerine vekaleten Mehmet Burun seçildi. BDP Batman İl Örgütü, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin tutuklanmasına ilişkin Musa Anter ile Edip Sormaz halkevlerinde toplantı düzenledi. Toplantıya çok sayıda kişi katıldı. Gaziantep’te Emek ve Demokrasi Platformunun yaptığı açıklamada konuşan EMEP GYK üyesi Mehmet Türkmen operasyonun Kürt halkının iradesine yönelik olduğunu belirtti.
TUTUKLAMALAR SÜRÜYOR
Bulanık’ta 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı olayların ardından gözaltına alınan Ersin Tepe ve Murat Çelik tutuklandı. Hakkari’de 2’si çocuk, 8 kişi tutuklanırken, Şırnak’ın İdil ilçesinde 30 kişi gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)


KELEPÇELİ AÇILIMA TEPKİ
BDP ve İHD’ye yönelik operasyon İzmir’de protesto edildi. Önceki akşam saatlerinde Konak Sümerbank önünde bir araya gelen Demokratik Çözüm Platformu, EMEP, ÖDP, İHD, TİHV ve MAZLUMDER’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum temsilci ve üyesi, ağızlarına siyah bant, ellerine kelepçe takarak, AKP il binasına yürüdü. TİHV İzmir Şube Yöneticisi Coşkun Üsterci, Kürtlere, insan hakları savunucularına ve Türküyle Kürdüyle bütün emekçilere yönelik saldırıları kınadıklarını belirtti. Barış Annesi Perihan Altoğ da, hem askerlerin hem de dağdakilerin annesi olduklarını ve gözyaşı dökmek istemediklerini söyledi. Açıklamanın ardından AKP il binasına siyah çelenk bırakıldı. (İZMİR)



BDP KONGREYE GİDİYOR
BDP, 1 Şubat’ta olağanüstü kongreye gidiyor. BDP Genel Başkanı Demir Çelik hazırlıkların başladığını açıkladı. Kongreye giderken BDP yönetiminin çalıştay ve toplantılar düzenleyerek, basın kuruluşlarının temsilcileri, köşe yazarları, Kürt siyasetçiler, aydınlar, sendikalar, Alevi ve İslami kesim temsilcileriyle bir araya geleceklerini belirten Çelik, toplantılarda ‘Nasıl bir Türkiye istiyoruz’ sorusuna yanıt arayacaklarını belirtti.
Çelik, 3 Ocak’ta MYK ve Meclis grubu ile toplanacaklarını aktararak, kongreye kadar grup başkanını belirlemeyeceklerini, Meclis grubunun 5 Ocak 2010 tarihinde Meclis’te toplanacağını söyledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

71 yaşındaki kadın tutuklandı

SONRAKİ HABER

Jandarma: JİTEM yok ama personel bizim!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...