01 Ocak 2010 00:00

Aşılamada hedefe ulaşılamadı

DOMUZ gribi salgını ve aşısı üzerindeki tartışmalar 2009’a damgasını vururken, aşılama hedefleri yapılan spekülasyonlar nedeniyle tutmadı.

Paylaş

DOMUZ gribi salgını ve aşısı üzerindeki tartışmalar 2009’a damgasını vururken, aşılama hedefleri yapılan spekülasyonlar nedeniyle tutmadı.
Sağlık verilerinde her zaman Türkiye’ye örnek olan İzmir’de de domuz gribi aşısı olan kişi sayısı beklenen rakamlara ulaşmadı. Risk grubunda sağlıkçılar ve hacı adaylarıyla başlayan, öğrenciler, gebeler ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılarla sürdürülen aşılama çalışmalarında bugüne kadar istenilen yol alınamadı.
Kasım başında 34 bin 500 doz aşıyla start verildi. Ancak başta doktorlar olmak üzere sağlıkçıların örnek olması beklenen aşılamada sağlık çalışanlarının yarıya yakınının ‘yan çizdiği’ ortaya çıktı.
Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda 17 bin 500 civarında çalışan olduğu, özeller ve üniversitelerin de eklenmesiyle İzmir’deki sağlık çalışanı sayısının 27 bin 500’ü bulduğu belirtilirken, aşı olanların sayısı 15 binde kaldı. İlk ve orta dereceli okullarda okuyan 643 bin 604 öğrenciden sadece 44 bin 330’unun velisinin ‘aşılanma izni’ verdiği, iki ayda toplam 150 bin kişinin aşılandığı, oysa risk grubunda 1 milyon kişinin olduğu belirtildi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Ameliyat olmak için cezaevine girmeyi göze aldı

SONRAKİ HABER

İstanbul’da milli eğitim müdürü krizi yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...