01 Ocak 2010 00:00

Ameliyat olmak için cezaevine girmeyi göze aldı

KALP ameliyatı olması gereken 33 yaşındaki inşaat işçisi Mustafa Durmuş, parası olmadığı için cezaevine girip ameliyat olabilmek için ilginç bir yol denedi.

Paylaş

KALP ameliyatı olması gereken 33 yaşındaki inşaat işçisi Mustafa Durmuş, parası olmadığı için cezaevine girip ameliyat olabilmek için ilginç bir yol denedi. Önce polisi arayıp kendini ihbar eden Durmuş, ardından da bir bankanın camlarını kırdı. Gözaltına alınan Durmuş, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Durmuş, “Ameliyat olmak için her yolu deneyeceğim” dedi.
‘BAŞKA ÇAREM YOKTU’
Daha önce cezaevinde yatmış olan, inşaatlarda çalışan ve hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan, Durmuş tekrar suç işleyerek cezaevine girmek ve böylece tedavisini tutuklu olarak yaptırabilmek için plan hazırladı. Kadıköy’de bir banka şubesine gelen Durmuş, poşet içerisine koyduğu taşı bankanın camına attı. Amacının bankanın camını kırarak alarmın çalmasını sağladıktan sonra gelecek polis ekiplerine teslim olmak olduğunu kaydeden Durmuş ancak bu planını hayata geçiremedi.
Camı kırmadan önce bankamatiğe gelen bir sivil polise bilmeden planının anlattığını söyleyen Durmuş “Sivil polis bana kimliğini göstererek bunu neden yaptığımı sordu. Ben de kendisine kalbimdeki rahatsızlıktan dolayı kısa süre içerisinde ameliyat olmak zorunda olduğumu, ancak sabıkalı olduğum için girdiğim işyerlerinde adli sicilimin işveren tarafından görülmesinin ardından beni çalıştırmadıklarını bu nedenle de sosyal güvencemin olmadığını tedavi olabilmek için tek çaremin suç işleyerek tekrar cezaevine girmek olduğunu söyledim” dedi.
Yanındaki sivil polis ekibe tedavi olabilmek için cezaevine girmeye çalışan bir kişi olduğunu söyleyince karakola götürülerek ertesi gün de savcıya ifade verdiğini söyleyen Durmuş sözlerine şöyle devam etti; “savcı bey yaptığımın suç olduğunu ancak, bunları çaresizlik içinde yaptığımı düşündüğü için beni tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakınca tedavi olmak için yaptığım plan da bir işe yaramadı.” (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

TCDD Trenleri de açığa aldı

SONRAKİ HABER

Aşılamada hedefe ulaşılamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...