01 Ocak 2010 00:00

TCDD Trenleri de açığa aldı

GREVE çıkan çalışanların açığa almasıyla gündeme gelen TCDD Genel Müdürlüğü, şimdi de 7 demiryolu hattındaki seferleri “verimsiz işletildikleri” iddiasıyla durdurdu.

Paylaş

GREVE çıkan çalışanların açığa almasıyla gündeme gelen TCDD Genel Müdürlüğü, şimdi de 7 demiryolu hattındaki seferleri “verimsiz işletildikleri” iddiasıyla durdurdu.
TCDD Genel Müdürlüğü, “ivedi ve müddetli” ibaresiyle bir emir yayınlayarak, 7 hattaki trenin “verimsiz işletildikleri ve yol çalışmaları” nedeniyle seferden kaldırıldığını açıkladı. Buna göre Karaelmas Ekspresi, Kars-Akyaka Yolcu Treni, Erzurum Ekspresi, Diyarbakır-Adana Yolcu Treni, Kütahya-Balıkesir Yolcu treni 1 Ocak 2010, 4 Eylül Mavi Treni 10 Ocak 2010, 9 Eylül Ekspresi ise 16 Ocak 2010’dan itibaren sefer yapmayacak.
Türk Ulaşım-Sen yazılı bir açıklamayla duruma tepki gösterdi. Kararın demiryolu ağına ağır darbe vurduğu belirtilen açıklamada, “Ülkemizin demiryolu ile donatılması, mevcut hatların daha da genişletilerek ucuz, emniyetli, dışa bağımlı olmayan, uzun ömürlü ve konforlu demiryolu taşımacılığını ‘Türkiye kalkındırılıyor’ iddiası ile taban tabana zıt bir uygulama ile daraltmak hangi ilmi tespitin ürünüdür çok merak uyandırdı” denildi.
‘SOSYO-EKONOMİK HAYATI TAHRİP EDER’
Sosyoekonomik açıdan en mağdur durumdaki bölgelerde tren seferlerinin durdurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, yol çalışmaları yapılmasının da gerekçeler arasında sayılması eleştirildi. Daha önce en yoğun hatlarda bile yol çalışması nedeniyle tren seferlerinin durdurulmadığı belirtilen açıklamada, çalışmalardan sonra sefer yapılıp yapılmayacağı belli olmayan hatlarda yüksek maliyetli harcamalar yapılacak olduğuna dikkat çekildi. Birbirinden bu kadar uzak bölgelerde yol çalışmalarının aynı anda başlamasının TCDD’nin mevcut kapasitesiyle mümkün olmadığına da dikkat çekilen açıklamada, ulaşım imkanının kısıtlanmasının o bölge halkının sosyo-ekonomik hayatı üzerinde tahrip edici etki yaratacağı ifade edildi.
(Ankara/EVRENSEL)

SEFERDEN KALDIRILAN TRENLER

Ankara-Zonguldak-Ankara: KARAELMAS EKSPRESİ
Kars-Akyaka-Kars: YOLCU TRENİ
Ankara-Kars-Ankara: ERZURUM EKSPRESİ
Diyarbakır-Adana-Diyarbakır: YOLCU TRENİ
Ankara-Malatya-Ankara: 4 EYLÜL MAVİ TRENİ
Ankara-İzmir-Basmane: 9 EYLÜL MAVİ TRENİ
Haydarpaşa-Kurtalan-Tatvan-Haydarpaşa: GÜNEY VANGÖLÜ EKSPRESİ
ÖNCEKİ HABER

ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKTI

SONRAKİ HABER

Ameliyat olmak için cezaevine girmeyi göze aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...