01 Ocak 2010 00:00

ÖĞRENCİLERİ ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKTI

SENDİKAL faaliyetlerinden kaynaklı görevi yaptığı ve aynı zamanda işyeri temsilcisi olduğu Gazi İlköğretim Okulu’ndan başka bir okula sürgün edilen ...

Paylaş

SENDİKAL faaliyetlerinden kaynaklı görevi yaptığı ve aynı zamanda işyeri temsilcisi olduğu Gazi İlköğretim Okulu’ndan başka bir okula sürgün edilen Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube Üyesi Erdal Güzel’e destek veren öğrenciler, okul bahçesinde eylem yaptı.
Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube üyesi ve görev yaptığı Gazi İlköğretim Okulu’nda işyeri temsilcisi olan Erdal Güzel 23 Ekim 2008’de sendikal faaliyetleri “örgütle çalışması” olarak yorumlanarak gözaltına alınıp tutuklanmıştı. 9 ay tutuklu kalan Güzel, tahliyesinin ardından geçtiğimiz günlerde bir başka okula sürgün edildi. Öğretmenlerinin sürgün edilmesine tepki gösteren öğrenciler ve veliler, okul bahçesinde eylem yaptı. Öğrenciler, “Öğretmenimizi istiyoruz”, “Biz geleceğiz geleceğe öfke ekmeyin”, “Öğretmenimize uzanan eller kırılsın” dövizleri ve “Sürgüne hayır” sloganları attı.
Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 4 No’lu Şubesi Örgütlenme Sekreteri Gaye Akpolat, Güzel’e verilen sürgün cezasının, eğitimde kadrolaşmayı dayatan bir sistemin beklendik davranışı olduğunu ancak bunu kabul etmeyeceklerin söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kendini mahkeme yerine koyarak cezalandırmaya giriştiğini dile getiren, Akpolat, “Erdal Güzel arkadaşımız meşru ve insani olanı yapmıştır. Ona, öğrencilerine ve velilere yapılan bu haksızlıktan derhal geri dönülmesi gerekmektedir” diye konuştu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

‘Yetimin hakkı Bilal’in gemiciğinde’

SONRAKİ HABER

TCDD Trenleri de açığa aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...