01 Ocak 2010 00:00

Merzifon’dan TEKEL işçilerine destek

TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla Merzifon’da birçok parti, sendika ve dernek tarafından Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Paylaş

TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla Merzifon’da birçok parti, sendika ve dernek tarafından Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Eğitim Sen, Emek Partisi, DİSK, DSP, ADD, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, Genel-İş, ÖDP, ÖSH, T.Maden-İş ve SES ortaklaşa yaptı.
‘TEKEL işçisi yalnız değildir’, ‘Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’, ‘Zam zülüm işkence işte AKP’ sloganları eşliğinde yapılan basın açıklamasını, Eğitim Sen Merzifon Temsilcisi Yaşar Çal okudu.
Yaşar Çal, “Yıllardır TEKEL’i tasfiye etmek için özelleştirme silahını kullanan ve önce içki fabrikalarını, sonra da sigara fabrikalarını kapatan ya da özelleştirerek özel sektöre peşkeş çeken AKP, ‘Artık tütün işleme fabrikalarına gerek kalmadı’ diyerek, TEKEL’in tütün işleme fabrikalarını kapatıp TEKEL’e en büyük darbelerden birini daha vurmuştur” dedi. AKP Hükümeti’nin amacının, kamu hizmetlerini kölelik düzeni içinde çalıştırdığı emekçilere yaptırmak olduğunu belirten Çal, “Bu düzenin birinci elden mağdurları, sayıları her geçen gün artan 4-c ile çalışanlardır. Bugün 4-c’lilerin karşı karşıya olduğu sorunları 4-a, 4-b, 4-d olarak tasnif edilmiş tüm kamu emekçilerinin sahiplenmesi ve mücadelenin ortaklaştırılması gerekmektedir” diye konuştu. (MERZİFON)
ÖNCEKİ HABER

İŞÇİLER AÇLIĞA MAHKUM EDİLEMEZ

SONRAKİ HABER

TEKEL işçileri buzları eritti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...