01 Ocak 2010 00:00

Alışveriş merkezine silahlı saldırı

FİNLANDİYA’nın güneyindeki Espoo kentinde, bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda dört kişi öldü.

Paylaş

FİNLANDİYA’nın güneyindeki Espoo kentinde, bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda dört kişi öldü. Polisin açıklamasına göre siyah giyimli bir adam, üç erkek ve bir kadını tabancayla öldürdü. Silahlı saldırganın 1966 doğumlu olduğu ve sabıka kaydı bulunduğu bildirildi. Çok sayıda polis ve ambulansın olay yerine geldiği ve saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.
Polis, 43 yaşındaki İbrahim Shkupolli adlı saldırganın halen firarda olduğunu açıkladı. Saldırganın milliyeti ise bilinmiyor. Polis sözcüsü Jurki Karlio, biri kadın 4 kişiyi öldüren saldırganın yakalanması için alışveriş merkezi yönündeki bütün trenlerin durdurulduğunu ifade etti. Finlandiya’da iki yıl içinde gerçekleşen üçüncü şiddetli silahlı saldırı olan olayın görgü tanığı, silah sesleri duyulmadan önce siyah giyimli bir adamı bir dükkana doğru yürürken, ardından da bir dükkan çalışanını yerde yatarken gördüğünü söyledi. Doğrulanamayan bir başka habere göre bir kişi başından iki kurşunla, bir başkası ise karnından vuruldu.
ÖNCEKİ SALDIRILAR
2007 yılında 18 yaşındaki bir genç, silahla kendi okulunu basmış, yedi öğrenci ve bir öğretmeni öldürmüştü. Saldırgan, silahlı saldırıyla ilgili internet üzerinden bir uyarı da yayımlamıştı.
2008 yılında da 22 yaşındaki bir kişi, okulundaki 10 kişiyi öldürüp intihar etmişti. Bu saldırıdan sonra ateşli silahlarla ilgili yasalar sıkılaştırıldı ve silah alımı zorlaştırıldı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

BASIN TURU

SONRAKİ HABER

Taliban, Afganistan’da 8 CIA ajanını öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...