02 Ocak 2010 00:00

Asgari ücret artışı, çalışan yeni yoksullar yaratacaktır!

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, asgari ücretle ve yeni yılla ilgili bir açıklama yaptı. Çelebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi...

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, asgari ücretle ve yeni yılla ilgili bir açıklama yaptı. Çelebi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2010 asgari ücreti, toplumun beklenti ve ihtiyaçlarını dikkate alınmayarak belirlenmiştir. Yeni zam, asgari ücretlinin elinden alınan 2 simitten birini yerine koymuştur. Günlük 1 TL’lik sembolik asgari ücret artışı, çalışanların yoksulluğa terk edilmesidir.
Kriz işsizliği tırmandırmış, hane başına düşen çalışan sayısı azalmıştır. Bu nedenle asgari ücret düzeyinin yeterli bir seviyeye yükseltilmesi, yoksullukla mücadele için büyük önem taşımaktadır. Fakat AKP hükümeti’nin asgari ücret anlayışı, geçim koşullarını iyileştirmeye değil işçilik maliyetlerini düşürmeye dayanmaktadır. Bugün asgari ücret yoksulluk sınırının yarısı kadardır. Bu yaklaşım, ücretleri ve hakları maliyet ögesi olarak gören, işçinin insani ve sosyal boyutuyla ilgilenmeyen neoliberal ideolojinin ürünüdür.
Asgari ücrete razı olarak çalışan milyonlarca emekçi, çalışan, yoksul durumundadır. Asgari ücretin yükseltilmesi, bu yoksullukla mücadele için de önemli araçlardan birisidir. Yoksulluğa terk edilen tüm çalışanların ve halkımızın yeni yılını kutluyor, insanca yaşayabilecek mutlu bir ülke diliyoruz.” (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Yargı için 2010 zorlu geçecek

SONRAKİ HABER

Ekonomide bir yılı böyle geride bıraktık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...