02 Ocak 2010 00:00

Yeni yıl ülkede ve dünyada coşkuyla kutlandı

YENİ yıl ülkede ve dünyada büyük kutlamalarla karşılandı. Kimi sokaklarda eğlencenin tadını çıkartırken, kimi de 2010’a çalışarak girdi.

Paylaş

YENİ yıl ülkede ve dünyada büyük kutlamalarla karşılandı. Kimi sokaklarda eğlencenin tadını çıkartırken, kimi de 2010’a çalışarak girdi. İstanbul’da Taksim Meydanı’nda bir araya gelen İstanbullular, kutlamalara erken saatte başladı. Yer yer davul zurnalar eşliğinde halaylar çekilirken, bir taraftan da muzik eşliğinde dans edilerek, şarkılar söylenerek yeni yıla merhaba denildi.
Ancak istenmeyen görüntüler de eksik olmadı. Özellikle turistleri hedef seçen tacizciler, polislere rağmen vatandaşları rahatsız etmeyi sürdürdü. Nişantaşı’nda toplanan yüzlerce kişi de yılbaşına “kolbastı” oynayarak merhaba dedi. Yapılan özel platformun etrafında suni kar yağdırıldı. Yoğun ilgi gören kolbastı ile gecenin geç saatlerine kadar eğlenildi. eğlenceler sırasında etrafı rahatsız ettiği gerekçesiyle, iki kişinin polislerce gözaltına alındığı bildirildi.
TÜM DÜNYADA KUTLANDI
Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada da yeni yıl neşeyle kutlandı. Bu yıl da yılbaşı gösterileri için milyonlarca lira harcandı. Avustralya’nın Sidney kentinde yapılan kutlamalara yaklaşık bir buçuk milyon kişi katıldı. Kutlamalarda yaklaşık 5 ton havai fişek patlatıldı.
Japonya’da ise binlerce kişi, kutlamaların olduğu alana toplanarak eğlenmeye başladı. ellerindeki balonlara beklenti ve umutlarını yazan Japonlar, saat 12’yi bulunca ellerindeki binlerce balonu gökyüzüne bıraktı.
İngiltere’deki kutlamalarda ünlü Big-Ben saat kulesi çanlarının çalmasıyla geri sayım başladı. Ardından Themes Nehri üzerinde herkesi büyüleyen havai fişek gösterileri yapıldı.
Rusya, soğuk havaya rağmen başkent Moskova’daki Kremlin Sarayı önünde bir araya gelen binlerce kişinin havai fişekler patlatmasıyla yeni yılı karşıladı. Berlin’de de yeni yıl kutlamaları havai fişekler ve lazer ışığı gösterisiyle başladı. Fransa’da ise Paris’in sembolü olan Eiffel kulesi’nin rengarenk ışıklandırmasıyla kutlamalar başladı. New York’ ta kutlamaların adresi Times Meydanı’ydı. Konfeti yağmurlarının altında dans eden on binlerce New Yorklu, yeni yılı dans ederek kutladı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İlk bebeği işsiz babasını mutlu etti

SONRAKİ HABER

Tek istedikleri sıcak bir yılbaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa