02 Ocak 2010 00:00

Gelsin Başbakan bir ay yaşasın!

ÜLKEMİZDE dört milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Dört milyon asgari ücretle çalışanın haftalardır beklediği asgari ücret zam oranları belli oldu.

Paylaş

ÜLKEMİZDE dört milyon kişi asgari ücretle çalışıyor. Dört milyon asgari ücretle çalışanın haftalardır beklediği asgari ücret zam oranları belli oldu. 546 TL olan asgari ücrete yapılan 31 TL’lik zam ile ücretler 577 TL’ye çıkarıldı. Son açıklanan rakamlara göre ülkemizde açlık sınırı 796 TL iken, asgari ücrete yapılan düşündürücü zammı ve asgari ücretle yaşam koşullarını, işçi kenti Kocaeli’nin Uzunçiftlik bölgesinde emekçilerle konuştuk.
Asgari ücretle çalışan Öztürk Kaya, kirada oturduğunu belirterek, “Kirayı, elektrik faturasını, su faturasını yatırdığımda ne yiyeceğim ne içeceğim bilmiyorum” dedi.
Selvi Yıldırım ise “Başbakanımız gelsin asgari ücretle bir ay idare etsin, o zaman vatandaşı bu ücrete razı edebilir” şeklinde konuştu.
Yıldırım, temel ihtiyaçların hepsine yüksek oranda zam geldiği halde, asgari ücrete yapılan bu zammı komik bir fiyat olarak değerlendirdi.
Esnaf Güven Gürsoy da yapılan bu zammın vatandaşa hiçbir getirisi olmadığını belirterek, vatandaşın alım gücünün düşmesi dolayısıyla esnafın da kan ağladığını dile getirdi.
Asgari ücretle çalışan bir diğer işçi Tayip Abi ise kira, elektrik, su ve yakacağın zaten 700 TL’yi bulduğunu ve asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığını söyledi. Çocuğunu okula gönderemediğini söyleyen Abi, “Bu devirde dört kişilik bir ailenin geçinebilmesi için asgari ücret 1000-1500 TL arasında bir rakam olmalıdır” diye ekledi. (Kocaeli/EVRENSEL)
Ebru Simeklioğlu
ÖNCEKİ HABER

2010’a da işsiz girdik

SONRAKİ HABER

‘100 Bin Kişiydiler’ belgeseli Çaycuma’da ilgiyle İzlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...