02 Ocak 2010 00:00

!f İstanbul ‘harbi açılım’ diliyor

11 ŞUBAT’ta başlayacak !f İstanbul’la ilgili ilk haber geldi. Festivalin müzik bölümü Minus Plak Şirketi’nin 10. yıl kutlaması “Kontakt”

Paylaş

11 ŞUBAT’ta başlayacak !f İstanbul’la ilgili ilk haber geldi. Festivalin müzik bölümü Minus Plak Şirketi’nin 10. yıl kutlaması “Kontakt” filminin etrafında dönüyor. Festival ekibi 2010’da YouTube’un açılmasını, festival haftasında kar yapmamasını ve açılımların daim olmasını istiyor.
Bağımsız Film Festivali !f İstanbul, 11 Şubat’ta 9. kez İstanbullu sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Programa dahil olmak isteyen uzun metrajlı filmler için başvuruları almaya başlayan festivalin olmazsa olmaz müzik bölümünün içeriği de belli oldu. !f İstanbul ekibi, takipçilerini “meraktan çatlatmamak” için ipuçlarını da verdi.
Bu yılın müzikleri, programda da yer alan filmlerden biri olan “Kontakt”ın etrafında dönüyor.
!f İstanbul, “akıllı dans müziğinin” önemli isimlerinden biri olan Richie Hatwtin’in Berlin’de kurduğu efsanevi plak şirketi Minus’un 10. yaşını kutlamak için hazırladığı filmden hareketle düzenleyecek partilerini.
Bu yılki açılış partisine Minus ekibi geliyor. festival ekibi şimdiden havaya girmek için Minus’tan çıkan 72 şarkılık remix albüm “She’s a Dancing Machine”i dinlemeyi öneriyor.
TAVSİYE: REHA ERDEM VE ‘KOSMOS’U SEVİNİZ
!f İstanbul’un “Keş!f” yarışmasının ilk jürisinde yer alan yeni kuşak Türk sinemasının en önemli yönetmenlerinden biri olan Reha Erdem’in Altın Portakallı yeni filmi “Kosmos”, ocak 2010’da gösterime giriyor.
Festival ekibinin tavsiyesi: “Bu filmi büyük ekranda görün.”
KÜBA NEREDE !F ORADA
26 Temmuz Hareketi ile birlikte yerinden edilen Fulgencio Batista rejimi yerine, Fidel Castro önderliğinde yeni bir hükümet kurulmasının, yani Küba Devrimi’nin 50. yılı vesilesiyle Altyazı dergisiyle kafa kafaya veren !f’ciler, programa 1964 Küba-Rus ortak yapımı bir filmi dahil ettiler.
Bu filmin adını tahmin eden üç çifte de bedava bilet verecekler. Eğer filmin adını doğru tahmin ettiğinizi düşünüyorsanız, basin@ifistanbul.com adresine elektronik posta atabilirsiniz.
‘!F’CİLER 2010 İÇİN ÜÇ DİLEK TUTTU
Festival ekibinin yeni yıldan üç dileği var. İlki, yaklaşık iki yıldır Türkiye’den erişilemeyen video sitesi YouTube’un açılması. İkincisi, festival haftasında kar yapmaması. Yağarsa da az yapması. Üçüncüsü ise “açılımların” harbi olması.
Şöyle diyorlar üçüncü dilekleri için:
“Yazarken, okurken, çalışırken, fikrini söylerken, parti kurarken, meclis’e girerken, film programlarken, geçmişini hatırlarken ve birbirini severken kimse korkmasın.”
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

YOLCULAR İÇİN EL AYNASI

SONRAKİ HABER

‘Küçücük detaylar fotoğrafı fotoğraf yapar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...