03 Ocak 2010 00:00

‘Belgeleri Yakın!..’

‘Kozmik odaya girildi, sırlar açığa çıktı’ tartışması üzerine Genelkurmay harekete geçti. TSK, belgelerin yakılması emrini verdi.

Paylaş

‘Kozmik odaya girildi, sırlar açığa çıktı’ tartışması üzerine Genelkurmay harekete geçti. TSK, belgelerin yakılması emrini verdi. Bununla da yetinmeyen Genelkurmay, aramaların durdurulmasını istedi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın özel ulakla aramaların bir an önce durdurulmasını ve gizli belgelerin imhasını istemesi, yeni bir hukuki tartışma başlattı. Genelkurmay Başkanlığı Hukuk Başmüşavirliği’nce hazırlanan dilekçe, Seferberlik Tetkik Kurulu’nda (STK) arama kararını veren Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edildi ve odadaki belgelerin ‘devlet sırrı’ niteliğinde olduğu belirtildi. Dilekçede , suçla ilgisi olmadığı iddia edilen ‘devlet sırrı’ niteliğindeki bilgi ve belgelerin yazıldığı tutanağın hemen imha edilmesi gerektiği savunuldu ve “hukukun dışına çıkıldı” denildi.
ODADA NELER VAR?
Özel Kuvvetler, TSK’nın en gizli birimlerinden, STK ise oradaki en gizli bölümlerden. Buradaki kozmik odalarda, devlet sırlarının bulunduğu belgeler var. İşin içine adı kontrgerilla faaliyetlerinde sıkça geçen STK girince, buradaki belgeler arasında pek çok karanlık olayla ilgili bilgi bulunduğu düşünülüyor. 6-7 Eylül olayları, 1 Mayıs, Gazi, Sivas ve Çorum katliamı,gözaltında kayıplara kadar pek çok olayı içeriyor. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Adalet arayışı 29. haftasında

SONRAKİ HABER

2009’DA OLANLAR, 2010’A KALANLAR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...