03 Ocak 2010 00:00

Sefalet ücretini kabul etmiyoruz!

AKP Hükümeti’nin açıkladığı 2010 yılı asgari ücret zammına tepkiler devam ediyor. Emek Partisi Gaziantep il örgütü Sinema Merkezi önünde yaptığı bir basın açıklamasıyla...

Paylaş

AKP Hükümeti’nin açıkladığı 2010 yılı asgari ücret zammına tepkiler devam ediyor. Emek Partisi Gaziantep il örgütü Sinema Merkezi önünde yaptığı bir basın açıklamasıyla “Asgari ücret yeniden belirlensin ve en az 900 TL olsun” dedi.
DİSK, KESK ve Türk-İş’e bağlı sendikaların temsilcilerinin de katılarak destek verdiği eylemde basın açıklamasını EMEP GYK üyesi Mehmet Türkmen okudu. Türkiye’de resmi makamlar tarafından açıklanan açlık sınırının 800 TL olduğunu belirten Türkmen buna rağmen hükümetin asgari ücreti 577 olarak belirlediğini ifade ederek bu zammın günlük bir simit parası kadar olduğunu söyledi. “Geçen yıl krizle birlikte milyonlarca işçi işini kaybetti, ücretler eridi, haklarımız gasp edildi, sağlığa, eğitime, kiraya, borçlara para yetiştiremez olduk. AKP Hükümeti 2009’da, temel gıda ürünlerinden, elektriğe, suya, doğalgaza, sigaraya, ulaşıma kadar her şeye yüzde 70, yüzde 80’lere varan zamlar yaparak, krizin bütün faturasını işçilere, emekçilere, halka yıkmak için var gücüyle çalıştı” diyen Türkmen yeni yıla da hükümetin yeni zam “müjdeleri” ile girildiğini dile getirdi. Asgari ücrete yapılan zammın işçileri sefalete mahkum etmek anlamına geldiğini belirten Türkmen “O yüzden, artık yeter diyoruz! Bu sefalet ücretini kabul etmiyoruz. Asgari ücret yeniden belirlensin veişçilerin dediği olsun! İnsanca yaşayabileceğimiz bir asgari ücret istiyoruz! Patronlar daha çok büyüsün, semirsin diye sefalet içinde sürünmeye artık yeter diyoruz” dedi.
DİSK bölge temsilcisi Nihat Bencan da bir konuşma yaparak Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 2004’te Antep’te yaptığı bir konuşmada simit-çay hesabı yaptığını hatırlatarak açıklanan asgari ücret zammının simit parasına yetmediğini vurguladı. ( Gaziantep/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘2 Bin 200 Lira maaş almıyoruz’

SONRAKİ HABER

Mücadelemiz birleşmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa