03 Ocak 2010 00:00

İşten atılan taşeron işçileri eylem yaptı

Mersin’in Anamur ilçesindeki devlet hastanesinde temizlik ve bilgi işlem şirketlerinde çalışan 32 taşeron işçisi işten atıldı.

Paylaş

Mersin’in Anamur ilçesindeki devlet hastanesinde temizlik ve bilgi işlem şirketlerinde çalışan 32 taşeron işçisi işten atıldı. Hastane bahçesinde toplanan işçiler işten atılmayı protesto ederek bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan Fatih Kurt, işlerine son verildiğini dün mesaiye geldiklerinde öğrendiklerini belirterek, “Bize daha önce bilgi verilmedi. Sözleşme yapılmayacağını öğrendiğimizde çok şaşırdık” dedi.
Yeni temizlik şirketinin 44 işçiden 22’si, bilgi işlem şirketinin de 40 işçiden 10’u ile sözleşme yenilemediğini ifade eden Kurt, “Aramızda engelliler, yaşlı annesine bakanlar, çocuğu doğacak olanlar var. 32 kişinin ekmeği elinden alınmıştır” diye konuştu. Kendilerine hastane yönetimi ve şirketlerin yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadığını öne süren Fatih Kurt, “Kimseye ulaşamıyoruz. İşimize geri dönmek istiyoruz” şeklinde konuştu. (MERSİN)
ÖNCEKİ HABER

Ispartalılar da baz istasyonuna karşı

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...