03 Ocak 2010 00:00

İzmir denizle kucaklaştı!

İzmir’de şiddetli lodosun oluşturduğu dalgalar, şehrin sokaklarını deniz suyu ile doldurdu. Yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı.

Paylaş

İzmir’de şiddetli lodosun oluşturduğu dalgalar, şehrin sokaklarını deniz suyu ile doldurdu. Yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı. Karşıyaka ilçesinin sahil semtlerinde etkili olan deniz suyu baskınlarında Karşıyaka-Konak yolu aşırı su dolması nedeniyle bir süre trafiğe kapandı.
İzmir’in Karşıyaka ve Konak ilçelerinin deniz kıyısında bulunan semtlerinde şiddetli lodos nedeniyle denizin kabarması sonucu su baskınları yaşandı. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Şehirde Venedik’i anımsatan manzaralar oluştu. Sabaha karşı saat 04.30 sıralarında Karşıyaka Bostanlı ve Mavişehir semtlerinde denizin kabarması sonucu deniz suyu cadde ve sokaklardan evlere kadar ulaştı. Aynı dakikalarda Konak ilçesi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Güzelyalı, Göztepe ve Alsancak semtlerinde de deniz suyu kabararak yola taştı. Su taşkınları en çok Karşıyaka ilçesinin Mavişehir ve Bostanlı semtlerinde etkili oldu. Şiddetli lodos nedeniyle kabaran denizden taşan sular yolları göle çevirdi. Denize bakan kısımda bulunan apartmanların giriş katları ile otoparklar ve işyerleri sular altında kaldı. Otoparklarda park halinde bulunan onlarca otomobil tamamen sulara gömüldü.
Sabaha karşı deniz suyunun taşması sonucu ev, işyeri ve araçları sular altında kalan vatandaşlar belediyeye ateş püskürdü. Bir damla bile yağmur yağmamasına rağmen ev, işyeri ve araçlarının su altında kaldığını dile getiren öfkeli vatandaşlar, belediyenin hemen hemen her yıl yaşanan deniz suyunun kabarması tehlikesine karşı hiçbir önlem almadığını dile getirdi.
Ana yollar deniz suyuyla doldu, yol bir süre trafiğe kapandı. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Kim demiş JİTEM yok diye!

SONRAKİ HABER

EMO’nun acı kaybı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...