03 Ocak 2010 00:00

Kim demiş JİTEM yok diye!

Cumartesi Anneleri, yeni yılın ilk cumartesi gününde adalet nöbeti tuttu. Galatasaray Meydanı’nda 15 yılı ve 249’uncu haftayı geride bırakan...

Paylaş

Cumartesi Anneleri, yeni yılın ilk cumartesi gününde adalet nöbeti tuttu. Galatasaray Meydanı’nda 15 yılı ve 249’uncu haftayı geride bırakan Cumartesi Anneleri, Genelkurmay Başkanlığı’nca inkar edilen JİTEM’in kanıtlarını bir kez daha hatırlattı.
HATIRLATTILAR
Gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın abisi Hüseyin Ocak, JİTEM’in kurucularından Ergenekon sanığı Albay Arif Doğan’ın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği ifadeye dikkat çekti: “Ben Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı ve JİTEM Grup Komutanlığı görevlerinde bulundum. Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı, kadrosu Genelkurmayca tasdik olunan bir görevdir. JİTEM ise yine üst düzey, daha doğrusu yetkili komutanların bilgisi ve kararları doğrultusunda denenmek üzere kurulmuş bir yapılanmadır. Ben de bunun kurucusuyum.”
‘YETKİLERİ SINIRSIZDI’
Kayıp aileleri adına yapılan açıklamada ise, Emekli Jandarma Yüzbaşı Özcan Tozlu’nun ifadeleri hatırlatıldı: “JİTEM, asayiş komutanlarının denetiminde, bölge valisinin bilgisi dahilinde çalışırdı. Bürolarının üzerinde JİTEM yazılı levhalar vardı. Merkezi Ankara’ydı, yetkileri sınırsızdı.”
Diyarbakır eski Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Hanefi Avcı’nın, “Diyarbakır Asayiş Kolordu ve Alay Komutanlıkları içinde JİTEM levhaları bulunmaktaydı. Asayiş toplantılarına JİTEM Komutanlığı görevlileri de katılırdı” dediğine dikkat çekilen açıklamada; Genelkurmay, Özel Kuvvetler Muhabere Arama Kurtarma (MAK) ve JİTEM’de çalışan Yıldırım Beğler’in geçtiğimiz hafta ölüm listeleri, kayıplar ve toplu mezarlarla ilgili yaptığı itiraflar hatırlatıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

İzmir denizle kucaklaştı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...