04 Ocak 2010 00:00

‘Açıklanacak zam beklentileri karşılamayacak’

EMEKLİ-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın meclis grup toplantısında açıklayacağı emeklilere zam konusunda açıklama yaptı.

Paylaş

EMEKLİ-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın meclis grup toplantısında açıklayacağı emeklilere zam konusunda açıklama yaptı. Beysülen, yaptığı açıklamada, “Bu çalışmaları, iyileştirmeye yönelik ‘yapacağız, yapıyoruz, yaptık, ne istiyorsunuz’ gibi geçiştirmeye, oyalamaya yönelik bir girişimdir” değerlendirmesinde bulundu.
Beysülen, Erdoğan tarafından yapılacak açıklamayla ilgili sızan bilgiler doğru ise bunun beklentileri karşılamayacağını ifade etti. İntibak Yasası’nın 2000 yılı öncesi emeklilere 100 TL zam verilmesini değil, Türkiye’nin koşullarına göre belirlenecek bir düzeltme ve emeklilerin intibakının sağlanması olduğunu dile getiren Beysülen, verilecek 100 TL’yle maaşların 600 TL’den, 700 TL çıkacağını söyledi. Türkiye koşullarında 1000 TL’nin altındaki maaşın asgari geçim koşulu olduğunu hatırlatan Beysülen, yapılacak iyileştirmenin en az 1200-1300 TL arasında olması gerektiğine dikkat çekti. Beysülen, bunlar dikkate alınmadan yapılacak zammın emeklileri oyalamaktan öteye gitmeyeceğini ifade etti. Emeklilerin durumunun ortada olduğunu belirten Beysülen, talepleri için mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL’DEN

SONRAKİ HABER

Bal üreticileri kaçak baldan dertli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...