04 Ocak 2010 00:00

Polisin dövdüğü M.K. travmayı atlatamıyor

VAN’da 22 Mart 2008 tarihinde yapılmak istenen Newroz kutlamasında onlarca polis tarafından...

Paylaş

VAN’da 22 Mart 2008 tarihinde yapılmak istenen Newroz kutlamasında onlarca polis tarafından dövüldükten sonra ‘travma sonrası stres bozukluğu’ teşhisiyle tedavi edilen M.K. (17) yaşadığı travmayı atlatamayınca yeniden hastaneye yatırıldı.
Newroz kutlamaları sırasında resmi ve sivil giyimli yaklaşık 10 polis tarafından öldüresiye dövülen M.K. yaşadığı travmayı atlatamıyor. M.K.’nin tedavisine Ankara SSK Dışkapı Hastanesi Ruh Sağlığı bölümünde yeniden başlandı. Olaydan sonra oğlunun uyuyamadığını, yemek yiyemediğini söyleyen baba Esat K. uyuduğunda da elleriyle kafasını korumak ister gibi yaptığını belirtiyor.
SÜREKLİ SALDIRI ANINI HATIRLIYOR
M.K.’nin adeta düşünme yetisini kaybettiğini söyleyen baba Esat K., “Hafıza kaybı yaşıyor. Herkesten, kendisinden nefret ediyor. Bazen saldırganlaşıyor. Sürekli saldırı anının etkisinde, geceleri uyuyamıyor” dedi. “Doktorlar uzun süreli bir tedavi lazım dediler. Belki 2-3 yıl sürebilir dediler. Bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum. İki haftadır Ankara’dayım. Maddi anlamda çok zorlanıyorum” diyen Baba Esat K., M.K.’yi döven polisler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ancak şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını söyledi.
GECELERİ KABUSLAR GÖRÜYORUM
M.K. ise o gün yaşadıklarını daha önce şöyle anlatmıştı, “Ben saat 10.30’da Yüksekova garajında minibüs muavinliği yapıyordum. Çıkan olaylar neticesinde bir grup güvenlik gücü bulunduğum garaja girdi. Ellerinde cop ve kalaslar vardı. Orada bulunan herkese saldırdılar. Ben yukarıya Baran Oto Yıkamanın yukarısına doğru kaçmaya çalıştım. Tahminen 10 kişilik resmi giyimli polis coplar ve kalaslarla bana vurmaya başladılar. Aldığım darbeler sonucu kah yere düşüp kah kaçmaya çalışıyordum. Son bir darbe ile yere yıkıldım. Tekrar kalkıp kaçmaya çalıştığımda tekrar vurmaya başladılar. Korkuluk demirlerinin içine beni sıkıştırıp tekrar dövdüler. Kendimden geçmiş ve bayılmıştım. Orada bulunan şoförler beni yazıhaneye almışlar. Halen geceleri kâbus görmekteyim. Bazen ağzımdan ve burnumdan kan akıyor.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Kadınlardan oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Cezaevinden çıkartıp cinayet işlettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...