04 Ocak 2010 00:00

Cezaevlerinde trajikomik uygulamalar sürüyor

CEZAEVLERİNDE tutuklu ve hükümlü haklarına yönelik ihlallere her gün bir yenisi ekleniyor.

Paylaş

CEZAEVLERİNDE tutuklu ve hükümlü haklarına yönelik ihlallere her gün bir yenisi ekleniyor. Yaşanan bazı örnekler ise ‘pes’ dedirten cinsten. Bakanlığın onay verdiği kitaplar cezaevine alınmıyor. İletişim hakkının gasp edildiğini anlatan mektuplara ise ‘El koymuyoruz. Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor’ gerekçesiyle el konuyor.
Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde, idare mektuplara el koyma gerekçelerini çeşitlendirdi. Tutuklu Yılmaz Aslan’ın İHD Genel Merkezi’ne iletişim haklarının engellendiği, mektuplara el konduğunu anlattığı mektubuna Cezaevi yönetimi ‘Kurumumuz hakkında yanlış kamuoyu oluşturuluyor’ gerekçesiyle el koydu.
Kocaeli 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde ise Diyadin Akdemir adlı tutukluya gönderilen, R. P. Giuseppe Campanile’nin ‘Kürdistan Tarihi’ hakkında 1977 yılında toplatma kararı verildiği, Abdurrahman Qasımlo’nun ‘Kürtler ve Kürdistan’ için 2001 yılında ve M. S. Lazarev ‘Kürdistan Tarihi’ adlı kitaba ise 1996 yılında toplatma ve el koyma kararı verildiği gerekçesiyle cezaevine alınmadı. Adı geçen kitapları yayınlayan Avesta Yayınları’nın avukatı Ayşe Kaplan, kitapların tutuklulara verilmemesinin hukuk dışı olduğunu söyledi.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Kadınlardan oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa