04 Ocak 2010 00:00

Öğretmenin işi başından aşkın

‘BOL bol izin yapıyorlar’ denilen öğretmenlerin yapmadığı iş yok. Öğretmenler, bazen yetiştirdikleri nesillerle değil yaptıkları izinlerle gündeme gelir.

Paylaş

‘BOL bol izin yapıyorlar’ denilen öğretmenlerin yapmadığı iş yok. Öğretmenler, bazen yetiştirdikleri nesillerle değil yaptıkları izinlerle gündeme gelir. Ancak öğretmenlerin toplum tarafından bilinmeyen çok sayıda görevi bulunuyor.
Öğretmenlerin çalışmaları bir inşaat ustasının yaptığı ev gibi gözle görülmese de kullandıkları izinler her zaman eleştiri konusu oluyor. Öğretmenler için yaz tatili 3 ay olarak bilinir, ancak okulların kapanmasının ardından 2 haftalık seminer günleri başlar öğretmenler için. Bu süre içerisinde yine okulda olur öğretmenler.
Yaz tatili her öğretmen için 2 ay değildir. Özellikle yönetici konumundaki öğretmenler bazen 1 ay dahi izin yapamaz. Çünkü okulun tadilatı, boyanması, yenilenmesi onların sorumluluğu altındadır. Bütün öğretmenler okullar açılmadan 2 hafta önce de tekrar okula gelerek öğrencilerin eğitimi için hazırlanır. Haftada iki gün izin yapan öğretmenler, bazen bir gününü de öğrencilere etüt yaparak değerlendirir. Resmi ve dini bayramlardaki tatillere bir de kar ve salgın hastalıkları tatili eklenince öğretmenler çevreden duydukları ‘Ne güzel işleri var. Bol bol tatil yapıyorlar’ cümlelerinden rahatsız olmaya başlar. ‘Tatil yaparak para kazanıyorsunuz’ cümleleri iyice çileden çıkarır öğretmenleri. Bol bol izin yapıyorlar denilen öğretmenlerin çok sayıda sorumluluğu bulunuyor.
Eğitim Bir Sen Adana 2 No’lu Şube Başkanı Ali Uslu, bazı ailelerin 2 çocuğunu bile eğitemediği ortamda sadece bir sınıfta 40, tüm okulda belki bin öğrenciye öğretmenlerin annelik babalık yaptığına dikkat çekti.
Öğretmenlerin yoğun bir çalışma temposu olduğunu vurgulayan Uslu, “Öğretmenin öğrencisine kattığı anlam, değer ve eğitim zamanla ortaya çıkar. Öğretmenler çalışmasının meyvesini daha sonra alır” dedi.
Öğretmenlere ‘bol bol tatil yapıyorlar’ diye bir yaklaşımda bulunmanın doğru olmadığına dikkat çeken Uslu, “Öğretmenler evde de öğretmenlik yapar, tatilde de. Bir öğretmen derslere hazırlık yapmadan başarılı olamaz. Kar ya da belirli tatiller öğretmenlerin isteği dışında zorunlu verilen tatillerdir” ifadesini kullandı. (Adana/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Trenler çarpıştı 1 makinist öldü

SONRAKİ HABER

Soğuğa, yağmura, baskılara rağmen TEKEL işçisi kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...