04 Ocak 2010 00:00

EMO’dan ‘Kamusallık yeniden’ çalıştayı

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve ODTÜ Mezunlar Derneği “Kamusallık Yeniden Uluslararası Çalıştayı” düzenliyor.

Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve ODTÜ Mezunlar Derneği “Kamusallık Yeniden Uluslararası Çalıştayı” düzenliyor.
KAMUSAL ALAN NEDEN GEREKLİ?
8-9 Ocak 2010 tarihlerinde ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde düzenlenecek çalıştay “Kamusal Alanı yeniden Düşünmek neden gereklidir” oturumu ile başlayacak.
Açılış oturumunun ardından ilk gün, “Kamusallık Düşüncesinin Gelişimi: Tarih ve Teori” ve “Yeni Bir Toplumun İnşasında Ekonominin Yeniden Örgütlenmesi” oturumları yapılacak.
DEĞERLENDİRME YAPILACAK
İkinci gün ise “Dünyada Değişik Kamusallık Pratikleri” ve “Toplumsallığın ve Kamusallığın İnşasında Medya ve Yerel Yönetimler” başlıklı oturumların ardından çalıştay, iki günün değerlendirmesinin yapılacağı oturum ile sona erecek.
ÇALIŞTAYA KİMLER KATILACAK
Çalıştaya Prof. Dr. İşaya Üşür, Prof. Dr. Aykut Çelebi, Doç. Dr. Filiz Çulha Zabcı, Yrd. Doç. Dr. Fahriye Üstüner, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr.Aziz Konukman, Prof. Mark Neocleous, John Holloway, Metin Yeğin, Küba Büyükelçiliği Müsteşarı Jorge Crespo Milan; gazeteci Ece Temelkuran, Murat Yetkin, Doç Dr. Doğan Tılıç ve Ertuğrul Kürkçü katılacak. Belediye başkanlarından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Çankaya İlçe Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Samandağ İlçe Belediye Başkanı Mithat Nehir’in de Çalıştay’a katılacağı açıklandı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Anadolu kültürlerini ahşaba aktarıyorum

SONRAKİ HABER

Termik santrallere tepkiler sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...